İYİ Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi arasındaki ‘habersiz üyelik’ tartışmasında sular durulmuyor. İddiaya göre, MHP’li Boğaziçi Belediye Meclis Üyesi Ramazan Yıldız, geçtiğimiz haftalarda e-devlet’e girdiğinde bilgisi ve izni dışında 2021 yılında İYİ Parti’ye üye yapıldığını fark etmişti.

Bir süredir İYİ Parti’ye geçmesi için kendisine teklif geldiğini ve geri çevrildiğini savunan Yıldız, İYİ Parti’den istifa ederek yeniden MHP’ye üye olduğunu söyleyip sürecin MHP İl Başkanlığı tarafından takip edildiğini açıklamıştı.

İYİ Parti’den belgeli yanıt

MHP’li Yıldız’ın ‘Habersiz üye yapıldım’ açıklamasının ardındansa İYİ Parti’den jet hızıyla belgeli yanıt gelmişti. İYİ Parti Düzce Teşkilatı, Yıldız’ın partiye 2018 yılında üye olduğunu duyurarak 18 Ocak 2018’de düzenlenmiş olan imzalı ‘Üye Giriş Beyannamesi’ ile partiye verdiği kimlik fotokopisini paylaşmıştı.

İYİ Parti, partilerine üyeyken MHP’den meclis üyesi olduğunu öne sürdükleri Yıldız hakkında hukuki süreç başlatacaklarını duyurmuştu.

‘Söylediklerimin arkasındayım, o imza bana ait değil’

MHP’li Yıldız’dan İYİ Parti’nin belgeli açıklamasına ve mahkeme kartını oynamasına rest geldi. Yazılı bir açıklama yapan Ramazan Yıldız, “İYİ Parti İI Başkanlığı'nın yerel haber ajansına vermiş olduğu ‘Bu imza kimin Ramazan?’ konu başlığıyla paylaşılan yazıya, en başta söylediğim gibi söylediklerimin arkasında olduğumu belirtmek isterim. Bu imza bana ait değildir. Ne sebeple veya hangi durumla alakalı bu üye kaydının yapıldığını da anlamış değilim.” cümleleriyle İYİ Parti’nin paylaştığı üyelik belgesindeki imzanın kendisine ait olmadığını savundu.  

‘Davamı yalan yanlış olaylara peşkeş çekmem’

MHP’li olduğunun altını çizen Yıldız, “Ben Milliyetçi Hareket Partisi üyesiyim, onurlu ve gururlu davamın bir neferiyim. Biz davamızı gündelik olaylara ve türlü türlü çevrilen yalan yanlış olaylara peşkeş çekecek değiliz.” ifadelerini kullandı.  

‘Bu oyuna alet olmayacağım, hukuki süreç başlatıyorum’

İYİ Parti İl Teşkilatı yöneticileriyle mahkemede hesaplaşacaklarını kaydeden Yıldız, “İYİ Parti İl Teşkilatı yaptığı açıklamada hukuki süreci başlatacağını söylemiştir. Hukuki süreç başlamamış olsa bile ben şahsım adına kendi alicengiz oyunlarına alet olmayacağımı belirtmek isterim. Hukuki süreç ile alakalı işlemlere başlıyorum. Konunun ivedilikle beraber takipçisi olacağım.” sözleriyle kendisinin de mahkemeye gideceğini açıkladı.