Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin bu kez baltayı taşa vurdu. Düzce’de yıllardır düzenlenen festival ve şenliklerde birçok ünlü kadın şarkıcı sahne alırken, 7 Mayıs Cumartesi günü Anıtpark’ta düzenlenecek Düzcespor’un şampiyonluk kutlamasında konser verecek olan Şarkıcı Ece Seçkin için “Düzceli’ye ve Düzcespor’a yakışmaz!” paylaşımı yapan Başkan Şahin’e ülke çapında tepkiler çığ gibi büyüyor.

Sosyal medya hesabını adeta din görevlisi edasıyla İslami paylaşım odaklı kullanan ve ağırlıklı olarak kadınları eleştiren Başkan Şahin’in son paylaşımında şahsi düşüncelerini Düzce ve Düzceliler adına kullanması sert dille eleştirildi.

Tepki çeken paylaşım

Geçmişte A Milli Kadın Voleybol Takımı ve Survivor yarışmasına katılan Ayşe Yüksel’in kıyafetlerini diline dolayan ve buna benzer birçok açıklama yapan Başkan Şahin’in Şarkıcı Ece Seçkin üzerinden yaptığı “Kutlama için bir bayan şarkıcı getirmeleri Düzcespor'a ve Düzce'ye yakışmaz" çıkışına, Şarkıcı Seçkin, “Bu aşağılayıcı ve ayrımcı açıklamanızı şaşkınlıkla okudum. İnsanların konserime gelip müzik dinlemesinin muhafazakarlıkla ne alakası var konuyu nereye çekmek istiyorsunuz? Kadınları susturamazsınız!" diye yanıt vermişti.

Abanoz sert dille eleştirdi

Yaptığı paylaşımla bir anda tepkilerin odağına yerleşen Başkan Şahin’e bir sert eleştiri de CHP’li Tuğrul Abanoz’dan geldi.

CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, yaptığı paylaşımda, Şahin’e “O makamı hak etmiyorsun!” diye sesledi.

Şahin’in artık fazla ileri gittiğini savunan Abanoz, şunları kaydetti:

“Haddini aşan açıklamalar ile gündemde kalmaya çalışan, densizlikleri ile partisinden ihraç edilen bu zat çok ileri gidiyor.

Güzelim Düzce'mizi, bağnaz, gerici, yobaz, saçma sapan paylaşımlar ile karalamaya çalışan bu zihniyeti şiddetle kınıyorum.

Kadınlarımızı ötekileştirmekten, ikinci sınıf insan muamelesi yapmaktan vazgeç artık. Sen LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ’nde o makamı hak etmiyorsun.”