CHP’den Düzce milletvekilliğine talip olan Emekli Büyükelçi Hasan Servet Öktem, 4 Mayıs’ta yaptığı resmi başvuru sonrası bugün basının karşısına geçti. Parti binasında bir açıklama yapan Öktem, geçtiğimiz cuma günü Ankara’da bulunan CHP Genel Merkezi’ne giderek aday adaylığı başvurusunu yaptığını söyledi.

“Hangi aday Düzce’ye ve CHP’ye katkı sağlayacaksa o seçilsin”
Genel merkezde 3 başkan yardımcısı ile görüştüğünü belirten Öktem, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Görüşmelerimi yaptım, kendimi tanıttım ve Düzce’ye döndüm. Bundan sonra top Ankara’da. Hangi aday Düzce’ye ve CHP’ye katkı sağlayacaksa o seçilsin. 1. sırada olsam da mücadele edeceğim, 2. sırada olsam da mücadele edeceğim.”  

“Kavgasız, gürültüsüz, hakaretsiz, çamur atmadan kampanya yapacağım”
24 Haziran seçimlerinde 2 ayrı sandıkta oy kullanılacağını anımsatan CHP Düzce Milletvekili Aday Adayı Hasan Servet Öktem, sözü Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ne getirerek, şu ifadeleri kullandı: “Muharrem İnce en başarılı olacak adaylardandır. İnşallah 2. tura kalacaktır. Düzce CHP olarak elimizden geleni yapacağız. Partimizin değerli Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday olmadı. Neden olmadı, çünkü “Siyasi parti başkanı cumhurbaşkanı adayı olmaz” dedi. Bu prensipleri çerçevesinde aday olmadı. Sayın Muharrem İnce de törende gördük, CHP rozetini çıkarttı, genel başkana emanet etti. Aslında orada “Hepinizin cumhurbaşkanı adayı olacağım” mesajı verdi. Arkasından cumhurbaşkanı adaylarını ziyaret edeceğini söyledi. Ben de 1. sıradan aday olursam tüm adayları ve teşkilatları gezeceğim. Kavgasız, gürültüsüz, hakaretsiz, çamur atmadan kampanya yapacağım.”

“2019 Kasım’ına kalsak memleket batacak”
2019’un Kasım ayında yapılacak seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihine alınması konusunda ise şu değerlendirmelerde bulundu: “1.5 sene öne alındı. Erkene alınmasının sebebi, her şey kötüye gidiyor. 2019 Kasım’ına kalsak memleket batacak. Ekonomi felaket vaziyette. Kim kazanırsa kazansın felaket vaziyette. 24 Haziran’da iktidar, ateşten gömlektir. Son derece kötü durumdayız.

“Düzce’nin sorunlarına herkesten çok katkı yapacağıma inanıyorum”
Görevi gereği yıllarca Düzce dışında bulunmasına bağlı olarak kendisine yönelik yapılan “Şehrin sorunlarını nereden bilecek?” eleştirilerine de yanıt veren Öktem, şöyle konuştu:

“Düzce’nin sorunlarını tanımak ve bilmek ile Düzce’nin sorunlarının çözülmesine katkıda bulunmak; bunlar iki ayrı şey. Düzce’nin sorunlarını ben 1 günde öğrenirim. O sorunların neler olduğunu 1 haftada yerinde çözerim biter. 1 haftalık iş. Ama Düzce’nin sorunlarını çözmek 1 haftada yapılacak iş değildir. Ben 40 yıllık devlet hizmetimle, devlet tecrübemle, uluslar arası arenada ülkeyi temsil etmemle, Düzce’nin sorunlarına herkesten çok katkı yapacağıma inanıyorum.”

Haber: C.ÜSTÜNER