CHP Kaynaşlı İçe Başkanı Cemal Çapar Belediye Başkanı İsmail Korkmaz'ı eğitim kurumları için tahsis edilen arsaları başka amaçlar için kullanma alışkanlığından vazgaçmeye çağırdı.
Konuyla ilgili basın açıklamasında bulunan Çapar, Kaynaşlı Sarıyer mahallesi kızılay toplum kerkezi arkasında bulunan Kaynayşlı İlköğretim okulu yapılması için için 2001 yılında alınan 6 bin 500 m2 lik okul yerini Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisli okul arsasını Pazaryeri olarak Kaynaşlı Belediyesine süresiz tahsis edildiğini bir gün önce öğrenmiş buluyuoruz. Sayın Başkana buradan sesleniyorum okul yerine Pazaryeri'nin yapılması etik değildir.
Öğretmen kökenli bir bir Başkan'ın okul alanlarını çoğaltacağı yerde okul arsalarını işgal etmesi Belediye'nin zimmetine geçirmesi doğru değildir.
Kaynaşlı ilçe olduğundan bu güne kadar Milli Eğitim Bakanlığına bağlı arsalara el koymak Kaynaşlı Belediyesinde alışkanlık haline gelmiştir.
Bizler Başkan'ın bu yanlış kararından vazgeçmesini bekliyoruz.
Kaynaşlı'nın en az beş liseye ihtiyacı vardır. Her gün ilçeden Düzce'ye 700-800 arasında öğrenci sadece Ortaöğretim kurumlarında eğitim öğretim görmek için gitmektedir bu potansiyel neden kaynaşlıda değerlendirilmiyor diyen Çapar ilçeye 5 tane lise yapılması gerektiğinide dile getirdi ve ilçenin eğitim alanında önemli yatırımlara ihtiyacı varken okul arazisine pazaryeri yapmak büyük bir yanşıltır. Pazaryeri için Başkan başka arsa bulsun ve okul yerine el koymaktan vazgeçsin dedi.