Aday olmasına rağmen 31 Aralık 2017 tarihinde yapılan AK Parti İl Başkanlığı 6. Olağan Genel Kurulu’nun yapıldığı salona alınmaması uzun süre siyaset arenasında konuşulan Ankara Düzceliler Derneği Başkanı Semih Kıbrıs, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu ‘Kitabın Ortasından’ programında Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün kendisine borçlu olduğunu açıklamıştı.

Programda, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün müsteşarlık görevini yürüttüğü sırada milletvekili aday adayı olduğunu anımsatan Kıbrıs, toplantıya misafir olarak katılmasına rağmen o dönem Özlü’nün Ankara’da düzenlediği yemekli toplantının parasını kendi cebinden ödediğini söylemesi, Düzce kamuoyunda geniş yankı buldu.

Konu ile ilgili yeniden bir açıklama yapan Kıbrıs, Ünsal’ın sorduğu soruya örnek verirken, bu cümlelerin ağzından spontane çıktığını ifade etti. Her zaman Düzceli vatandaşlara maddi ve manevi olarak destek olduğunu kaydeden Kıbrıs,  “Düzce’mizin güzide, 28.yıllık Medya kuruluşu Öncü TV’nin ve değerli moderatör Sadullah Ünsal beyin Kitabın Ortası TV programına konuk oldum. Bir soruda STK olarak neler yaptınız diye soruldu. Yapılanlar bir bir anlatsam çok uzun sürer, ancak birkaç örnek vereyim dedim. Bu soru çerçevesinde tasarlanmamış, spontane, doğaçlama yaşanan, geçmişten tebessüm ettiren bir anıyı, anektodu espri ile anlattım. Bu sadece bir örnekti. Buna benzer100'lerce örnek var. JOKER anlamında her eksiklik de her ihtiyaç halinde, dayanışma ve yardımlaşmayı, olanaklarım nispetin de seve seve yaptığımı anlattım. Kaldı ki bahsi geçen toplantı da, dikkatinizi çekerim ben de misafirdim. Sayın Özlü ailecek Ankara’da oturuyor, işi gücü makamı Ankara. Ben Müsteşar Vekilimizin,  yani hemşerim Özlü beyin ricası üzerine, sekretarya görevini ifa ederek Katılımcıları davet ettim. Mekân Savunma Sanayi Müsteşarlığına ait sosyal tesis. Ev sahibi ben değilim, ben de Misafirim... Gündem Özlü’de, programı başlatan da sona erdiren de Sayın Özlü. Gayet verimli geçen ve herkesin memnun olarak ayrıldığı bir toplantı idi. Herkes mekândan ayrılmış, saat 24.00 civarı, olmaz ama en nihayetinde İnsanoğlunun ne yapacağı bilinmez. Tatsız bir olay, tartışma olabilir miydi? Belki de olabilirdi. Düzce’min, Düzceli’nin adını yere düşürmem, hiç de düşürmedim” dedi

“Ben eli açık ve cömert biriyim”

Kendisinin eli açık ve cömert birisi olduğunu kaydeden Kıbrıs, şu ifadelere verdi:

“O an kendiliğinden gelişti ve bende hiç tereddütsüz gereğini bir şekilde yaptım. Başka bir ortam da olsa Hemşerim için aynısını gene yaparım... Kaldı ki benim adım SEMİH, anlamı CÖMERT, ELİ AÇIK demektir. Yakın çevrem ve beni bilenler olanaklarım nispetinde ismimle müsemma olduğumu bilirler. Beni Bilenler bilir, bilmeyenler de kendi gibi bilir,  bence mahsuru yok. Ne, şeffaf, omurgalı duruşumu, gözümü budaktan esirgemediğimi, her şeyin en iyisine layık, fedakâr güzide Düzceliler artık biliyor. Canlı yayınlanan ve 1 saat 50 dakika yani 2 saatlik Programın tamamını izlerseniz anlarsınız. Amacım sosyal yardımlaşma, dayanışma adına elimden geleni yaptığımı anlatmaktı. Her hangi bir talebim olmadı tebessümkâr bi anekdottu. Kimseye HAKARET etmem, şahsıma edilmesini de uygun görmem. Bu açıklama vesilesiyle Fedakâr Hemşerilerimi sevgi ve saygıyla selamlıyor ayırımsız herkese Sağlık huzur başarı bereketli hayırlı günler niyaz ediyorum.”

HABER: Savaş ARI