Genel Merkez tarafından tek aday olarak gösterilen Metin Kaşıkoğlu dün gerçekleştirilen AK Parti 4. Olağan İl Kongresinin ardından İl Başkanı oldu. Kaşıkoğlu, öncelikle Düzce sorunları için istişare yapılarak bir yol haritası belirleneceğini söyledi.
Kongrelerin En Güçlüsü Oldu
Kaşıkoğlu, “Heyecanlı bir kongre geçti. Son derece geniş bir katılım ve demokrasi şölenini andıran görüntülerin yer aldığı birlik ve beraberliğin ön planda olduğu bu güne kadar gerçekleştirilen kongrelerin en güçlüsü oldu.” Dedi.
Daha önce siyasette yer almayan yeni isimlerin yanında farklı siyasi parti kökenli bir çok isme de listesinde yer veren Kaşıkoğlu, hazırlık sürecini anlattı.
Amacımız Düzce’yi kucaklayan bir yönetim oluşturmaktı
 Amacımız farklı bir yönetim anlayışı ile Düzce’yi kucaklayan bir yönetim oluşturmaktı. Tüm Düzce’yi kucaklayacak bize oy vermeyen kitlelere dahi açılım yapabilecek, bize neden oy vermediklerini anlayabileceğimiz ayakları yere basan bir liste hazırlamak istedik. Bu nedenle partimizde bugüne kadar önemli hizmetleri olanlar, teşkilatlarımız ve sivil toplum kuruluşlarıyla istişareler yaptık. Bütün bunları harmanlayarak bir isim havuzu oluşturduk. Çok kaliteli isimlerin yer aldığı bir isim havuzu oluştu.” Diye konuştu.
İsim havuzunu oluşturduktan sonra asıl zorlu kısmın yönetimi oluşturacak kadroyu seçerken yaşadıklarını ifade eden Kaşıkoğlu, yönetime giremeyen adaylarla da görüş alışverişlerinin devam edeceğini belirtti.
Milletimize Hamal Olmaya Talibiz
 Kaşıkoğlu, “ Değişim dönüşüm olan dünyamızda biz değişmeden kalamazdık. Yeni yüzleri aramıza almalıydık.   Hazırladığız listede yüzde 55’i üniversite mezunu, yüzde 30’u lise, yüzde 5’i ortaokul ve yüzde 10’u ilkokul mezunu. Yüzde 25’inin kadın, yüzde 25’i de gençlerden oluşan belki de Düzce halkının daha önce yüzünü görmediği birbirinden değerli ve nitelikli arkadaşlarımızdan oluşan bir yönetim oluşturduk. Yönetime giremeyen arkadaşlarımız için de şunu söylemek istiyorum: “ biz siyaseti sadece yönetim kuruluna has eden bir anlayışını bugün itibariyle geride bırakıyoruz.” Bugünden sonra siyaseti ak partiye gönül veren tüm halkımızın el birliği ile yaptığı bir olgu haline getiriyoruz.  Biz yönetimi “millete hizmetkar olan hamallık” olarak nitelendiriyoruz ve biz milletimize hizmetkarlığına ve hamalı olmaya talibiz.”diye konuştu.
Yol Haritası Belirleyeceğiz
Ak parti il başkanı Kaşıkoğlu, öncelikle Düzce’nin acil çözüm bekleyen sorunlarını  istişare toplantısı yaparak  masaya yatıracaklarını ve bir  yol haritası belirleyeceklerini söyledi.
Kaşıkoğlu, “Düzce’nin acil sorun bekleyen konuları olarak biz öncelikle milletvekillerimizle, teşkilatlarımız, valimiz ve bürokratlarımızla birlikte bir istişare toplantısı yaparak nerede kalmıştığın karşılığını net olarak ortaya koyarak bir yol haritası belirleyeceğiz. Bizim için öncelik halkın ihtiyacı olan her şeydir.  Siyaset soyunmuşsak, hamama girmişsek terlemek ve yerine getirmek boynumuzun borcudur.”diye konuştu.

 

Haber; S. KAŞKIR