Tabelalarda yer alan yazıların Türkçe‘ye uymaması nedeniyle sert açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan belediyelere yaptığı çağrı Düzce Belediye Meclisinin gündemine taşındı.

MHP’li meclis üyesi Ercan Katırcıoğlu Erdoğan’ın çağrısı doğrultusunda dün Düzce Belediyesinde meclis salonunda gerçekleşen toplantıda, grup kararıyla Düzce’de de tabelaların Türkçe’ye uygun hale getirilmesi içinçalışma yapılmasını istedi. Önergeyi meclise sunan Katırcıoğlu gerekçesini şöyle ifade etti:

“Milli birliği sağlayan ve en önemli unsur dil birliğidir. Ortak bir dil, millet olmanın ana şartıdır. Her Millet kendi dilini korumak, geliştirmek, gelecek kuşaklara öğretmek zorundadır. Dilin bu öneminde dolayı devletler milli dillerini koruma altına almışlardır. Düzce Belediyemizin yürürlükte olan “İlan-Reklam ve Tabela Yönetmeliğinin” uygulamaya ilişkin genel ilkelerle ilgili 21.Maddesine ek olarak ‘Tescilli markalar ile oda ve resmi kurumlarca bu yönetmeliğin yürürlüğe giriş tarihine kadar kayıt ve tescil edilmiş ticaret unvanları saklı kalmak üzere tanıtım amacıyla konulan pano, levha, tabela, afiş ve benzerlerinde Türk dilinin, Türkçe sözcüklerini kullanılması zorunludur. Türk alfabesindeki 29 harf içinde yer almayan harfler ile Türk dilinin temel kurallarına aykırı yabancı kaynaklı sözcükler kullanılamaz” maddesinin eklenmesini talep ederiz.”

Oylama ile talebin meclis gündemine alınması kararı alındı. Talep görüşülmek üzere plan bütçe komisyonuna havale edildi.