Uzun süredir festival yapılmayan ve yapılmayan çalışmalarla adından sözettiren Akçakoca'daki yaşanan gelişmeler hakkında Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak açıklamalarda bulundu.

Albayrak, çalışmaların iyi gittiğini belirterek Turizm, Kültür ve Fındık Festivali ile ilgili, “ Bazı nedenlerden dolayı üç yıldır yapılmayan festivali vatandaşların % 90'nın isteği doğrultusunda tekrar yapma kararı aldık. Bu yıl 13.sü yapılacak olan festival 24, 25, 26 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecektir” dedi. Festivale hemen hemen 1,5 ay gibi süre olmasına rağmen programın hazır olduğunu da söyleyen Albayrak “ Söyleşiler ve katılacak sanatçılar hazır. Animasyon ekipleriyle anlaşmalar yapıldı. Önümüzde hiçbir sorun yok” diyerek sözlerine devam eden Başkan Albayrak, “ Çalışmalarımız devam ediyor. İlçemize yakışan güzellikte bir festival olacak. İlçemizin tanıtılması ve ekonomik anlamda katkı sağlaması yönünde çok önemli bir yol alacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Lunapark kapatıldı mı?

Başkan Albayrak ilçede faaliyete geçen lunaparkın kapatılmasına yönelik yaptığı açıklamada ise “ Lunapark alanı Mal Müdürlüğü'nden, Su Ürünleri Kooperatifi tarafından kiralanmış. Bu alan Akçakoca Belediyesi sahasında değil. Bu konuda yetki tamamen Mal Müdürlüğü ve Kaymakamlık'ta. Biz sadece Mal Müdürlüğü ve Kaymakamlık tarafından yapılması sonucunda izin verilirse ruhsatını veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Akçakoca'da bu tür yaz aktivitelerinin olmasını ve çeşitlenmesini kendisinin ve Akçakoca halkının da istediğini belirten Albayrak, “ Bu konuda Kaymakam Bey'in ilgi ve duyarlılığını bekliyorum. Turizme çok önem veren bir kaymakamımız var. Göreve geldiğimizden bugüne ortak bir çok projeye imza attık. İlçemizin gelişmesi konusunda bu konuda da Akçakocamızın önünü açacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.