İYİ Parti Kocaeli Milletvekili ve Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, geçen hafta kenti vuran sel ve taşkın felaketinin ardından TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak Düzce’nin sorunlarını milletvekillerine anlattı.

“SEL FELAKETİ DÜZCE’NİN KADERİ Mİ?”

2 yılda Düzce’nin 2. felaketi yaşamasına dikkat çeken Türkkan, “2 sene önce sel felaketi yaşanan Düzce’de geçtiğimiz hafta yine sel felaketi yaşandı. Akçakoca, Çilimli, Cumayeri ilçeleriyle Boğaziçi beldesi başta olmak üzere evler büyük zarar gördü. Düzceliler soruyorlar. Bu sel felaketi Düzceliler’in kaderi midir? 2 yıldır dere ıslahı yapmadınız. Köprü ve menfez onarımı yapmadınız. Hiçbir tedbir almadınız.” sözleriyle iktidara yüklendi.

“TARIM ARAZİLERİNE DOKUNMAYIN”

Türkkan, Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin birinci sınıf tarım arazilerini içine alacak şekilde 3.5 katına çıkarılmasına yönelik projeyle ilgili ise, “Düzce’de birinci sınıf tarım arazileri OSB genişlemesi yapılarak devre dışı kalıyor. Daha uygun yerler ve daha farklı alternatifler geliştirilebilir. Düzceliler tarım arazilerine dokunmayın diyorlar.” diyerek böyle bir girişim yerine alternatiflerin değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

SORUNLARI TEK TEK SIRALADI…

Konuşmasının devamında Düzce’de yaşanan hava kirliliği, su ve trafik problemlerine de değinen Türkkan, “Düzce Merkez yıllardır yaz mevsiminde su sıkıntısı çekiyor. Ne yazık ki bir yaz mevsiminde daha bu su kesintileriyle karşı karşıya. Düzce’de bir de bir de çok ciddi bir hava kirliliği problemi var. Kalıcı tedbirlerden ziyade geçici düzenlemeler bu sorunu ortadan kaldırmaya yetmiyor. Düzce küçük bir şehir ama trafik keşmekeş içerisinde. Plansız bir şekilde imar çalışmaları yapılmaya devam ediliyor.” diye konuştu.

“DÜZCELİLER 35 TL FİYAT BEKLİYOR”

Düzce’de binlerce insanın geçim kaynağı olan fındıkta hasat öncesi fiyat beklentisi de açıklayan Türkkan,  “Ayrıca fındıkta geçinen Düzce, fındığa 35 TL fiyat bekliyor sizden. Bu konularda hükümetin dikkatini çekmek istiyoruz.” sözleriyle Düzce hakkındaki konuşmasını sonlandırdı.

ER’DEN TÜRKKAN’A TEŞEKKÜR

Türkkan’ın meclisteki Düzce konuşmasının ardından İYİ Parti Düzce İl başkanı Yunus Özay Er, “Grup Başkanvekilimiz Sayın Lütfü Türkkan Düzce’nin sorunlarını TBMM ‘de dile getirdi. Vekilimize teşekkür ediyoruz.” açıklaması yaptı.

HABER: Mehmet GÜNESEN