Türkiye’nin dört bir yanında çıkan orman yangınları AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin’in de gündemindeydi. Çıkan orman yangınları ile ilgili Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bütün gücünün yangın bölgesinde olduğunun altını çizen keskin, yangınlar üzerinden siyaset yapan muhalefet partilerine de çok sert tepki gösterdi.

“Ülkemiz şu anda yanıyor”

Orman yangınlarının bir afet olduğunu ve bu afete karşı devletin tüm imkanları ile yangın bölgesinde canla ve başla mücadele verildiğini kaydeden Keskin, “Ülkemiz şuanda yanıyor, aynı anda yüz küsur noktada yangın çıkmış. Aynı anda sel felaketleri var. Hükümet anında müdahale ediyor. Tüm Bakanlar Milletvekilleri sahada çalışıyor. Biz 1999 depremini yaşadık Allah rızası için soruyorum Düzce sokaklarında bir tane Milletvekili gören var mı? İki sene önce bizde de sel felaketi oldu. İç İşleri Bakanlığından Çevre ve şehircilik Bakanlığına kadar hepsi geldi. Şuanda da bir afet yaşanıyor, bu normal bir şey değil. Bir doğal afet Allah başa vermesin” diye konuştu.

“Biz şikayet eden insanlarla, algılarla muhatap olmak zorunda kalıyoruz”
Muhalefet partilerinin orman yangınları ile ilgili algı operasyonları yaparak, siyasi rant peşine düştüklerini ileri süren Keskin, “Bakın doğaüstü bir afet yaşanıyor, burada olağan üstü bir durum var. Bu Ülkenin kenetlenmesini beklerken maalesef bazılarından çıkan bu milletin birlik beraberliğine aykırı bir şekilde acaba hükümeti nereden eleştirebiliriz acaba Cumhurbaşkanımızı nereden vurabiliriz diye bütün ülkenin hesaplarını bir kenara bırakıp da kendi hesaplarının peşine düşenleri buradan ben kınıyorum. Burada bir örnek vermem gerekiyor. Bakın Almanya da bir sel felaketi oldu. Sel bölgesine günlerce girilemiyor. Burada bir yardım kampanyası başlatılıyor. Neden? Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkenin birlik beraberliği için insanların birbirine yardım etmesi için bir kanal açılıyor bir yol açılıyor Devlet tarafından. Almanya’nın 90 milyona yakın nüfusu ağzını açıp tek kelime söz etmezken Türkiye’de bir anda her taraf yanıp aynı anda sellerle uğraşıp da burada bir yardım kampanyası düzenlenince biz zavallı duruma düşüyoruz, biz şikâyet eden insanlarla, algılarla, maalesef bunlarla muhatap olmak zorunda kalıyoruz” şeklinde konuştu.

Orman yangınlarından medet umanları ben milletin vicdanına havale ediyorum”

Türkiye’nin ak ciğerleri yanarken, muhalefetin eleştirilerine bir anlam veremediğini dile getiren Keskin, “Şuanda devletin bütün gücü o bölgelerde ve gerçekten de Orman Teşkilatımızdaki insanlar Sivil Toplum kuruluşlarında ki arama kurtarmalar, polisin Toma’larından tutunda, Jandarmanın bütün gücü sahada çalışırken bütün bu kutsal değerlerimiz üzerinden dalga geçen bir grup var. İşte bu bize dokunuyor. Almanya’ da bu işler kimsenin aklına gelmezken Almanya’da biri çıkıp hükümeti bu denli eleştirmezken, yardım kampanyalarında birbirlerine destek verirken maalesef Türkiye’de sırf iktidar uğruna sırf kendi geleceklerini, bir oy devşirebilir miyiz diye doğal afetlerden medet umanları ben milletin vicdanlarına havale ediyorum. İnanın şuan bir felaket yaşanıyor. Avusturya ki yangın yedi ay sürdü. Şuanda biz sekizinci gününde yüz küsür yangını yedi sekiz yangına düşürdük. Bu bir başarıdır” ifadelerine yer verdi.

HABER: Savaş ARI