2014 Yerel Seçimleri sonucunda Akçakoca'da AK Parti ile MHP arasındaki oy farkının çok az olması üzerine Akçakoca İlçe Teşkilatı'nın tüm sandıkların tekrar sayılması için yaptığı başvuruya ret cevabı verilmesi üzerine MHP’li seçmenler sokağa döküldü. Sessizce hükümet konağına yürüyen kalabalık İlçe Seçim Kurulu'nu protesto etti. Hükümet konağı karşısında toplanan grup adına açıklama yapan Ülkü Güner, MHP'ye oy veren seçmen olarak oyların yeniden sayılmasını talep ettiklerini söyledi.


AK Parti adayının kazanan görülmesi şaibe altındadır


MHP’nin oylarının yeniden sayılması yönündeki talebin anlaşılamayan bir sebeple oy çokluğuyla reddedildiğini ifade eden Ülkü Güner, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Türkiye’nin muhtelif bölgelerinde yeniden oy sayımı neticesinde belediye başkanlıklarının değiştiğini tüm kamuoyundan öğrenmiş bulunmaktayız. Akçakoca seçmeni tarihinde görülmemiş bir şekilde MHP Adayı Okan Yanmaz’a teveccüh göstermiş ve seçimlerin tek galibi olarak kamuoyunda kabul görmüştür. Bu kabulün sandığa yansıyıp yansımadığı somut ve bariz bir şekilde görülmek istenmektedir. AK Parti adayının seçimde kazanan olarak görülmesi şaibe altındadır. Gerek AK Parti adayının şaibeden gerekse gelecek beş yılda Cüneyt Yemenici'nin de o koltukta imanla, vicdanla oturması için oyların yeniden sayılması kamu vicdanı adına farz olmuştur. Özellikle Sayın Milletvekili Osman Çakır’ın Seçim kurulunda sandık başkanı gibi nöbet tutması kamu vicdanını yaralayan başka bir bir muallaktır."


Karnının ağrımasından korkuluyor?


"Milletin iradesinin sandıktaki sesinin gür olarak çıkmasından mı korkuluyor?" diye soran Güner, "AK Parti bu seçimleri resmi olan sonuçlara göre kazandıysa çiğ yenmediyse kimin karnının ağrımasından korkuluyor? Bizler kamu vicdanı yaralı halk olarak millet iradesinin milli iradenin tecellisinin tescili için sandıkların yeniden sayılmasını talep ediyoruz. Oyların sayılmasından endişe duyanlar, bu yönde çalışma yapanlar vicdanlarında, imanlarında ve kamu değerlerinde ne kadar rahattır? Oyların sayılmaması için çalışma yapanlar dünyada bu sonuca erişebilirken ahretten bu vicdanı muhasebeye kime nasıl verecekler? İman ve vicdanlarına hapsettikleri nefislerini rahmanın secdesinde rahmana nasıl izah edecekler? Ey Akçakoca’nın sağ duyulu imanlı vicdanlı ve samimi halkı! Oyların yeniden sayılması başta kamu vicdanını sonra da Cüneyt Yemenici'nin vicdanını sızlatmasından korkuyoruz. Bu nedenle oyların yeniden sayılmamasını esefle kınıyoruz.'' dedi. Grup üyeleri açıklamının ardından olaysız şekilde dağıldı.

 

 

Haber;C.Üstüner