Yerel seçimlere doğru bir ziyarette Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'den geldi. Öymen, Düzce'de partisinin çalışmaları hakkında bilgi alarak yerel seçimler öncesinde Düzce'nin nabzını tuttu.

Gezileri sonrasında parti binasında basın açıklaması düzenleyen Öymen özellikle işsizlik konusuna değinerek ' Bizim en öncelikli işimiz işsizlik. Bir babanın lise çağında okula giden çocuğunu okuldan almak istemesi utanç verici bir durum. Türkiye'de işsizlik 12.3'e çıkmıştır. Bu bir rekordur. Bundan daha yüksek oranda bir işsizlik hiç olmadı. Türkiye'de en büyük kriz dönemleri içinde bile bu kadar işsizlik olmadı. Her ülke krizden etkilendi ama bu kadar işsizlik bu düzeye çıkmadı.” şeklinde konuştu.

Hükümetin yaptığı politikaları da eleştiren Öymen, ''Kriz Türkiye'den hani teğet geçecekti? Herkesten fazla biz etkilendik. Başbakan da her Allah'ın günü bu kadar işsizlik ve kriz varken ya muhalefete yükleniyor veya basına yükleniyor. İşadamlarına yükleniyor. Herkesin suçu var Türkiye'de sadece hükümetin suçu yok. Bir tek Başbakan'ın suçu yok. Onlar her şeyi mükemmel yapmışlar. Peki işinizi mükemmel yaptınız da bu işsizler nereden çıktı? Onları muhalefet mi işinden çıkarttı. İnanılır gibi bir tablo değil. Sanayi üretimi yüzde 21 düştü. Otomotiv sanayisinde üretim yüzde 60'lara kadar düştü. Bu bir rekordur. Şimdi Hükümet rica ediyormuş firmalara ne olur seçimlere kadar işçi çıkarmayın diye. Çıkaracaksanız seçimlerden sonra çıkarın diye. Kimi kandırıyorsunuz? Oy alma uğruna Türkiye'de işsizlik rakkamlarını saklayacaklar.'' diye konuştu.