Bolu Belediye’sin bastırarak vatandaşlara dağıttığı imsakiyede Diyanet İşleri Başkanlığı’na göre iftar saatlerinin 2-3 dakika geç olduğu, imsak vakitlerinin de 18 dakika erken başlaması nedeniyle 20 dakika fazla oruç tutulmasına neden olunduğu ortaya çıkmıştı.

“FİRMA YETİŞTİRMEK İÇİN FAZİLET TAKVİMİNİ ESAS ALMIŞ”

Konu ile ilgili Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan açıklama geldi. Bugün düzenlediği basın toplantısında kendisine bu soru yöneltilen Başkan Özcan,  “Arkadaşlara sordum. Diyanet bu sene geç açıklama yaptı. Biliyorsunuz ihaleyle veriyoruz matbaa işlerini. İhaleyi alan firma da yetiştirmek için bizi sıkıştırdı. Arkadaşlarım da Fazilet Takvimi’ne göre bu verileri almışlar. Yaklaşık 3 bin tane basıldı. 500 tanesinde bu hata var” dedi.

“ALLAH’TAN ERKEN YAZMAMIŞIZ, DAHA ÇOK CEVAP KAZANMIŞLARDIR”

Bolulular’ın daha çok sevap kazandığını savunan Özcan, “Allah’tan iftar saatini erken yazmamışız. 2 dakika geç açanlar olmuştur bizim yüzümüzden. Daha çok sevap kazanmışlardır. Kasti bir şey yok burada. Bunu büyütmeye gerek yok. Çünkü bir dönem Rize’de tüm Rizeliler bir gün fazladan oruç tuttu. Çünkü ezan vaktinden önce okundu. Burada en azından öyle olmamış. Öyle olsaydı daha büyük sıkıntı olurdu. Ama diğerlerinde düzeltildi” diye konuştu.

“ARKADAŞLARI UYARDIM, ÖZÜR DİLİYORUM”

Belediye personelinin burada bir hatasının olduğunu ancak kasti bir durumun olmadığının altını çizen Özcan, “Arkadaşlarımızın burada bir ihmali var. Daha dikkatli olmaları yönünde uyardım. Ben belediye başkanı olarak da o yanlış basılan 500 imsakiye için de özür diliyorum” sözleriyle Bolulular’dan özür diledi.

HABER: Mehmet GÜNESEN