Mersin’de 11 Şubat 2015 tarihinde tecavüz girişimine direndiği için vahşice öldürülen Özgecan Aslan’ın adıyla anılan, kadına yönelik şiddete karşı caydırıcı cezaların yer aldığı TCK’nın 102. maddesinden "iyi hal ve haksız tahrik" indirimlerinin kaldırılmasını öngören yasa teklifinin TBMM’de kabul edilmesini isteyen kadınlar, Anıtpark’ta eylem yaptı.

CHP Kadın Kolları önderliğinde yapılan sessiz oturma Eylemine Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği de destek verdi. Kadınlar, “Özgecan Milat olsun, yasalar kadınları korusun.” Gibi pankartlar taşıdı.

CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Karaüç ,Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak 81 ilde Özgecan yasası için sessiz oturma eylemi yaptıklarını belirterek amaçlarını anlattı.

Karaüç,“Amacımız pankartlarda da gördüğünüz gibi Milletvekilimiz Aytuğ Atıcı’nın meclise verdiği yasa tasarısının kabul edilmesi için bizde böyle bir eyleme karar verdik. İstiyoruz ki kadın cinayetlerinde suçlulara ceza indirimi olmasın ve en ağır şekilde cezalandırılsınlar. Bu konuda sizler basın olarak bizlere katkı vereceğinize inanıyorum. ’cümlelerini kullandı.

Oturma eylemi 2 saat sürdü.


Haber;S:KAŞKIR