TBMM kulislerinde bayram öncesi hac muhabbetleri de başladı. TBMM’de hac hazırlığı yapan milletvekillerinin sayısı da belli oldu. Ak Parti her zaman olduğu gibi yine liste başını çekti. AK Parti’den 45, MHP’den 10, CHP’den ise 5 milletvekili hacca gitmek için gruplardan izin aldı. AK Parti Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz ve Osman Çakır da yarın Hac vazifelerini yerine getirmek üzere yola çıkacak.
Özkes: Kontenjanlar el altından AKP’ye dağıtılıyor
Öte yandan CHP Milletvekili emekli Müftü İhsan Özkes, Hacca gitmek için vatandaşların yıllarca sıra beklediğini söyleyerek, Vekillerin istediği zaman hacca gitmesine tepki gösterdi. CHP’li Özkes, 10 bin kişilik ek kontenjanın da AKP’lilere dağıtıldığını öne sürdü
Milletvekilleri, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kendilerine ayrılan kontenjandan yararlanırken, sıradan vatandaş gibi hacca gitmek için başvuran CHP’nin emekli müftüsü Milletvekili İhsan Özkes ise 6 yıldır kendisine sıra gelmediğini bildirdi. Özkes, Diyanet’in 10 bin kişilik ek kontenjan aldığını, ancak bunun el altından AKP’lilere dağıtıldığını öne sürdü ve bu konuda soru önergesi de verdi.
Özkes, “Milletvekili ayrıcalığından yararlanıp hacca gitmeyi hiç istemedim, böyle bir şeyi kabul de edemem. Yüzbinlerce kişi hacca gitmek için sıra beklerken, o kontenjanların milletvekillerine ayrıcalık tanınarak verilmesini de doğru bulmam. Ben de, otelde kalmak için başvuran ve 6 yıldır bekleyen bir vatandaşım. Hacca hak eden gitsin. Hac için milletvekilinin kontenjan kullanmasını da doğru bulmuyorum. Hac konusunda ne kendim, ne de başkası için aracı olmam” dedi.

 

Haber; S. KAŞKIR