AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı ve eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Seçim gezileri kapsamda daha önce ziyaret ettiği Aziziye Mahallesi’nde bugün halkla bir kez daha bir araya gelen Özlü yine coşkulu şekilde karşılandı.

Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü’ye AK Parti Düzce İl Başkanı olmasına kuvvetli ihtimal olarak bakılan eski Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin de eşlik etti. Karşılama sonrası mahalle kahvehanesine geçen AK Parti heyeti, burada mahalle sakinleri ile sohbet etti.


Keskin’den Özlü tanımı

İlk sözü eski Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin aldı. Belediye başkan adayı olarak açıklanmasının ardından, yaklaşık bir aydır çeşitli faaliyetler düzenlediklerini belirten Keskin, şöyle devam etti:
“AK Parti teşkilatları olarak hepimiz, sayın bakanımızın Düzce için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte Düzce’yi daha ileriye ve daha yaşanabilir bir seviyeye ve çocuklarımızın daha iyi şartlarda yaşayacağı bir hâle getiren, Düzce’nin her şeyi ile uğraşan, işi gücü Düzce olan bir belediye başkanını sizlerle birlikte başımıza getirmiş olacağız.”



“Diğer siyasilerden farkımız”

Diğer siyasilerden farklı olarak çalışkan bir kadro olduklarını dile getiren Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü ise şunları kaydetti:

 “Bizim ağzımızdan çok kafamız çalışır. Bizim diğer siyasilerden farkımız, biz çalışkan insanlardan oluşan bir siyasî kadroyuz. Önümüzdeki günlerde yapacağımız Belediye Meclisi Listesi, İl Genel Meclisi Listesi ve oluşturacağımız teşkilat çok çalışkan ve gayretli toplum tarafından sevilen kişilerden oluşacak.”


“Size yoldan sudan bahsetmiyorum”

AK Parti Hükümetinin birçok reforma imza attığını vurgulayan Özlü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ağaca bakarsanız farklı bir şey görürsünüz, ormana bakarsanız farklı bir şey görürsünüz. Ormanı görmekle, ağacı görmek veya sadece ormana veya ağaca bakmak bizleri çok farklı sonuçlara götürür. Benim sizden isteğim ağacı görürken, ormanı da görmenizdir. Son 17 yıldır AK Parti siyasi kadroları iktidarda. Cumhuriyet tarihimizin en kuvvetli ve derin reformlarını gerçekleştirdik. Türkiye’de ilk defa devlet ile millet birbiriyle barıştı. Devlet ile milleti barıştıran reformlar gerçekleştirdik. Ben size yoldan sudan bahsetmiyorum. Onlar farklı konular.”



“‘Bir ders verelim’ demenin çok doğru olmayacağı kanaatindeyim”

AK Parti Belediye Başkan Adayı Özlü, seçmenin cezalandırma veya ders verme girişimini doğru bulmadığını dile getirdi.

Özlü, “Yol, su, elektrik amenna bunların hepsini yapacağız. Ama siyasi anlamda baktığınızda; karşınızda milletimize yakışır, Türkiye’nin geçmişi ile mütenasip bir siyasi duruş var. Bu siyasi duruşu küçük sıkıntılar yüzünden cezalandırmak veya ‘bir ders verelim’ demenin çok doğru olmayacağı kanaatindeyim.” diye konuştu.


“Hiçbir şey yapılmadı desek yanlış olur”

Geçmişte hiçbir şey yapılmadığı düşüncesine katılmadığını söyleyen Özlü, şu ifadeleri kullandı:

“Düzce’nin çözülemeyen sorunlarını var. Ama çözülenler de var. Geçmişte bir şey yapılmadı diyenlere katılmıyorum. Geçmişte birçok şey yapıldı. Belediye başkanlarımız ve görev yapan arkadaşlar gerçekten uğraştılar ve birçok şey yaptılar. Ama bu kadar yapabildiler. Hiçbir şey yapılmadı desek yanlış olur, her şey yapıldı dersem de size yanlış söylemiş olurum.”  



“Sizlerle istişare edeceğiz”

Aziziye Mahallesi’nin sorunlarını bildiğini ifade eden Özlü, şöyle devam etti:

“Önümüzdeki günlerde birkaç defa daha buraya geleceğim. Elimdeki notlarla birlikte sizlerle istişare edeceğiz. Sizler için öncelikler nelerse onları hayata geçireceğiz. Bizim hazırladığımız projeler de var. Bir tanesi pazaryeri, Aziziye Mahallesinin diğer tarafında bir hastanemiz var. Burayı okula çevireceğiz inşallah.”


“Nitelikli bir kampanya yürütelim”

Yürütülen kampanya hakkında da Öncü Haber mikrofonlarına açıklamada bulunan Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü şu ifadeleri kullandı:

“Çok sıkı bir kampanya yürütüyoruz. Önce partimizin içine yönelik çalışmalar yaptık. Şimdi mahalle bazındaki çalışmalarımızı kapsamlı bir şekilde yürütüyoruz ve çok güzel tepkiler alıyoruz. Gittiğimiz her yerde sıcak bir ilgiyle karşılanıyoruz. Kampanyamızın çok nitelikli bir şekilde yürütülmesinden yanayım. Hem diğer partilerden aday olan arkadaşlarımız, hem bizim tarafımızda seviyeli ve nitelikli bir kampanya yürütelim. Karşılıklı saygıya dayansın ve asla üslubumuzu bozmayalım.”

AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü açıklamalarının ardından, Sakarya’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşecek olan aday tanıtım toplantısına katılmak üzere buradan ayrıldı.


Haber: İ.İ.AYDOĞDU


Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ