Bolu Belediye Meclisi Kasım Ayı 2. Oturumu’nda AK Partili meclis üyelerinin sorduğu sorulara cevap veremeyen CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, çareyi yine Düzce Belediyesi hakkında yorum yapmakta buldu.

‘Düzce’nin bütçesinde kafadan 27 milyon TL açık var’

İcraatlarından henüz yüzde 9’unu gerçekleştirebilirken harcanan milyonlarca liranın nereye gittiğini soran meclis üyesine Özcan, “Takdir etmeniz gerekir. Yanı başımızda bir iktidar belediyesi var. Düzce Belediyesi. Durumu ne halde incelediniz mi? Bütçesine baktınız mı? Kabul edilen bütçe 450 milyon TL. Öyle enteresan ki kabul edilen bütçede kafadan 27 milyon TL açık var. Kâğıt üzerinde bile denkleştiremiyor.” dedi.

Kendi bütçesindeki hataya: Allah’ın kelamı değil

Düzce Belediyesi’nin bütçesiyle yakından ilgilenen Özcan, yıkımına başlayan ve çalıştırılmayan otoparkın varmış gibi yer aldığı ve verilerdeki hataların tartışmalara neden olduğu kendi belediyesinin bütçesiyle ilgiliyse, ‘Allah’ın kelamı değil sonuçta. Hata olabilir.” demekle yetindi.

‘Düzce Belediyesi’nden daha büyüğüz’

Göreve geldiği günden bu yana yabancı uyruklulara yönelik uygulamaları ve kent meydanına dikmeye niyetlendiği ayı heykeli ile ülke gündemine de gelen Özcan, Bolu Belediyesi’nin hazırlanan bütçesinin gurur duyulası olduğunu savunarak, “Gurur duymanız gerekir. Yanıbaşımızdaki Düzce 450 milyon TL’lik bütçe hazırlıyor biz 650 milyon TL. Yani biz Düzce Belediyesi’nden yüzde 36 daha büyüğüz. Büyümeye de devam edeceğiz. Hani Düzce Belediyesi iktidar belediyesi olunca uçup kanatlanacaktı? Su bedeli Düzce’de 20 metrekip sonrası 4.5 TL. Biz 2.5 TL’ye düşürüyoruz.” diye konuştu.

‘Tamamen vatandaşa giydiren bir bütçe’

Sorulara cevap vermek yerine Düzce Belediyesi’ni konuşmaya devam eden Özcan, bütçeyle ilgili de, “Düzce Belediyesi’nin bütçesi tamamen insan odaklı. Tamamen vatandaşa giydiren bir bütçe. Emlak vergilerine yüzde 715 zam yapıyorlar. Böyle insafsız zam olur mu? Bizde Düzce Belediyesi’ne göre 400’e yakın az çalışan var. Ama biz daha fazla personel gideri ödüyoruz. Bu ne demek biliyor musunuz? Çünkü bizde ücretler yüksek. Çünkü Düzce Belediyesi o yandaş sendikaya sıfır zamma imza attırdı demek. Düzce Belediyesi alın terinin hakkını vermiyor demek.” dedi.

‘Düzce Belediyesi, bizden 15 milyon TL kredi istedi’

Bu sözleri üzerine sorularına cevap alamayan meclis üyeleri Özcan’a, “Bir şey soruyoruz, Düzce Belediyesi şöyle diyorsunuz. Aldığınız kredileri ne yaptınız?” sözleriyle tepki gösterdi. Üyelerin sözlerine aldırmadan konuşmasına devam eden Özcan, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün, Bolu Belediyesi’nden kredi talebinde bulunduğu iddiasında bulunarak, “İcra memur her gün veznede bekliyor. Bir ara 15 milyon TL kredi veriyordum Düzce’ye. Adamcağız iyi niyetli. 15 milyon TL kredi konusunda anlaştık. Vereceğim dedim. Faiz oranında da anlaştık. Düzce Belediyesi2ne krediyi verecektik. Ama Düzce Belediye Başkanına birileri demiş ki, 'Bolu Belediyesi’nden kredi almanız yanlış anlaşılabilir Sayın Bakanım’ demiş. Adamcağızı siyasete kurban ettiniz, Düzceliler’i cezalandırdınız. Paramız vardı verecektik krediyi. Borçlarını kapatacaklardı.” diye konuştu.

Özcan, talep halinde kredi vermeye hazır olduklarını belirterek, “Ben yine hazırım. Düzce bizim kardeş belediyemiz. Düzce Belediyesi kredi bile çekemiyor. Meclis kararı alacağız onlar da alacak o kadar. Tamam, özel bankalar Düzce’yi riskli görüyor olabilir. Biz de riskli görüyoruz ama elinden tutacağız. Onlar da sonuçta bir il, bizim kardeşimiz.” dedi.

HABER: Mehmet GÜNESEN