Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılacak 2017 yılı sonu değerlendirme toplantısı ve 2018 yılı Düzce İli Yatırım Programı’nı açıklamak üzere Düzce’ye geldi.

Sabah saatlerinde yerel ve ulusal medya temsilcileri ile kahvaltı organizasyonunda buluşan Özlü, tüm temsilcilere yeni yıl hediyesi armağan ederken hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmedi. Kahvaltıya, Bakan Özlü’nün yanı sıra, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin katıldı.



Özlü basın mensuplarıyla buluşmasının ardından Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen değerlendirme toplantısına katıldı.

Çok sayıda partilinin de katıldığı toplantıda konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü şu ifadelerde bulundu:

“Bugün burada muhasebe yapacağız”
"2015 yılında 2 seçim yaşadık. Ama seçimden önce neden siyasete gireceğimizi anlatmamız gerekiyordu. Ne yapabiliriz, nasıl anlatabiliriz diye düşündüğümüzde de bunu bir sunumla anlatalım istedik. Görsel olarak güzelleştirelim istedik. Cahit Aydın’ın tesisinde bir sunum yapmıştık. O sunumu tekrar bulduk. Aslında her yılın sonunda bir muhasebe yapmak gerekiyor. Bugün burada bir muhasebe yapacağız."

“’Düzce’de 5 konu varmış, bu konuları çözen seçimi alır’ dediler hepsini çözdük”
"Arkadaşlar Düzce için ne yaptığımızı soruyor.  Bugün burada bunu konuşacağız. Düzce’de projelere bakan Alı Keskinkılıç ve basın Müşavirimiz Yusuf Ziya Orhan bir format önerdi. Bu aslında bir bilgilendirme platformu. Bu bakımdan bugünkü toplantımızı değişik bir formatta yapıyorum. 2015 seçimlerinde Düzce’ye İstanbul’dan seçim otobüsü gelirken bana, “halka soracağız, sizin de 5 dakika görünmeniz gerekiyor “ dediler. Gazeteciler Düzcelilere sormuş bana da, “Sayın aday Düzce’de 5 konu varmış, bu konuları çözen seçimi alır” dediler." 



“Bakın bugün Düzce’nin çehresi değişti”
"Gece saat 05.00’de hastanenin müteahhidini kaldırdık. Hastaneyi açmasaydık eksiklerini de görmeyecektik. Bunların hepsi zorlamayla oldu. Kültür Merkezi sayıştayda davalıktı. Görüşmeye gittik. Sayıştay bize yok gösterdi. Eski belediye başkanı da sağ olsun katkı sağladı. Biz Düzce’nin çehresini değiştirmek istiyoruz. Hep değişmesi lazım diyorduk, hep konuşuluyordu. Bakın bugün Düzce’nin çehresi değişti, hep birlikte değiştirmeye de devam edeceğiz. Çoğunuzla benim anılarım var dolayısıyla bunda hepinizin emeği var."

“İzmir Çeşme’de yok, biz Yığılca’yı doğalgazla buluşturduk”
"İzmir Çeşme’deki teşkilata gittim. Orada ne istiyorsunuz diye sordum. Doğalgaz istediler. Düşünebiliyor musunuz Çeşme’de doğalgaz yok. Biz Yığılca’ya doğalgaz getirdik. Seneye Çeşme’ye de doğalgaz getireceğiz. Ben bakan olarak 81 ilimiz var 60 ile gittim. Bizde ne var onlarda ne var diye baktım. Komşu iller yürüdü gitti diyorlar, yüzüme değil ama söylüyorlar. Anlatıldığı gibi değil arkadaşlar." 



“Düzce ovasını doğalgaz ile donatacağız.”
“Hava kirliliği konusu. Düzce havası en kirli illerden biri, çok kirli. Biz de EPDK ile görüştük. Düzce ovasını doğalgaz ile donatacağız. Düzce bir çanak gibi Kaynaşlı’dan giriyorsunuz Gümüşova’dan çıkıyorsunuz. Düzce’nin coğrafi yapısından kaynaklı bir durum söz konusu. Bunun da tek çaresi doğalgaza geçmek. Bu sene 170 aileye doğalgaz sobası bağladık. Bunu daha da artıracağız. Düzce’de her konuyu takip ediyoruz. Kronikleşmiş sorunları çözdük. Bunlar gerçekten Düzce’yi kendi ölçeğindeki illerde farklı yapacak projeler.”



“Talep ve isteklerinizi bize iletin”
“Gerçekten iyi çalışıyoruz. Türkiye’nin otomobilini yapıyoruz. 5 büyük firmayı bir araya getirdik. Toplumun da sahiplendiği bir projeyi biz yürütüyoruz. Karamsarlık sözleri yayanlara inanmayın. Düzce’nin durumu ölçeğindeki ilerden daha iyi durumda. Talep ve isteklerinizi bize iletin.”

Özlü’nün konuşmasının ardından, Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanlığı tarafından hazırlanan sunum ile Hayata geçirilen 324 projeden 162 tanesinin sunumunun yapıldı. 2018 ve 2019 döneminde yapılacak işler sıralandı.

1 milyar 262 milyonluk yatırım yapıldı
Düzce’de 2016 yılında toplam tutarı 3 milyar 619 milyon TL olan 319 projeden 522 milyon TL harcamayla 176 projenin bitirildiği; 2017 yılında proje sayısı 324’e, projelerin toplam değeri 3 milyar 844 milyon TL’ye ulaştığı belirtildi. Şu ana kadar 740 milyon Türk Lirası harcama yapılarak 97 projenin bitirildiği 54 projenin ihale aşamasında ve devam eden proje sayısının da 173 olduğu bildirildi.

2016 yılında Düzce’nin 510 milyon TL vergi ödediği, ödediği vergilere karşılık 522 milyon yatırım aldığı, 2017 yılından bugüne kadar ise 476 milyon TL vergi ödendiği ve karşılında 740 milyon TL yatırım harcaması yapıldığı belirtildi.



Gösterilen sunumun ardından, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Milletvekilleri Ayşe Keşir ve Fevai Arslan, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, ilçe ve belde belediye başkanları ile teşkilat başkanları ve muhtarlar sahneye çıkarak hatıra fotoğrafı çektirdi.



Haber: Ö.YILMAZ