AK Parti Merkez İlçe Kongresi'ne katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bir kez daha Düzce'nin marka bir il olacağını ifade etti.

Partimiz, sizlerden aldığı güçle bugünlere geldi”

İlçe kongresinin Düzce’ye, AK Parti'ye ve ülkeye hayırlı sonuçlar getirmesini dileyen Bakan Özlü, “16 yıl önce diktiğimiz AK Parti fidanının, bugün genç bir çınara dönüştüğünü görmekten gurur duyuyoruz.” dedi ve partiliere şöyle seslendi: “Sizler, 16 yıl boyunca bu çınara hayat verdiniz. AK Parti teşkilatları, Türkiye’nin her yerinde, büyük bir özveriyle, büyük bir samimiyetle çalışmaya, üretmeye devam ettiler. Partimiz, sizlerden aldığı güçle bugünlere geldi.”

Düzce, “marka il” olacak”

“Düzce, “marka il” olacak.” diyen Özlü, istihdamdaki artışa dikkati çekti. Özlü, “Ürünleriyle, tabiatıyla, ekonomisiyle, sanayisiyle, turizmiyle, okullarıyla, üniversitesiyle; Düzce’mizi marka il yapacağız. Düzce’nin potansiyelini ortaya çıkaracak her türlü girişimi, sonuna kadar destekleyeceğiz. Düzce’nin, istihdamda da büyük ilerlemeler kaydetmesi için çabalıyoruz. Bu çabalarımızın, somut sonuçlar verdiğini memnuniyetle ifade etmek isterim. Son bir yıl içinde Düzce’deki istihdam sayısı, 7 bin 224 kişi artmıştır. İlimizdeki yatırımların artması, Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliği, Düzceli işadamlarımızın istihdama yaptıkları katkılar; Düzce’deki iş hayatına canlılık getirmiştir. Düzce’de 2016 yılında, aktif çalışan sayımız 95 bin 598 iken, 2017 yılında bu rakam 102 bin 822’ye çıkmıştır. Ayrıca KOSGEB aracılığıyla, Düzce’deki 2 bin 100 küçük işletmemize, 55 milyon liralık faizsiz kredi desteği vermiş bulunuyoruz.” dedi.

Düzce'deki yatırımların son durumunu açıkladı

Yıllarca sıkıntı çekilen Düzce Çevre Düzeni Planı'nın değiştiğini anımsatarak konuşmasını sürdüren Bakan Özlü, yatırımlara değindi ve şunları kaydetti: “Düzce Bilim Merkezi ve Teknopark yapımı için gerekli alan tahsisi yapıldı. Düzce çevre yolu, 2018 yatırım programına alınacak. Olimpiyat kavşağı ile ilgili düzenlemeler yapılacak. Düzce Turizm Çevre Düzeni Master Planı Projesi, İPA kapsamında yapılacak. Düzce dereleri üzerindeki 8 adet köprünün yapım ihalesini gerçekleştirdik. Efteni Gölü Proje İhalesi'ni 24 Ağustos’ta yaptık. Resmi süreçler bittiğinde, yer teslimini yapacağız. Doğal hayvan yaşam alanı yer tahsisini yaptık.Uğur suyu projesi için bakanımızdan söz aldık. Şehir stadyumu için Karayolları ile anlaştık. Engelsiz yaşam merkezinin temelini attık. Okullarımızdaki derslik inşaatlarımızın önemli bölümünü tamamladık.Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu’ndan, 873 aileye yaptığımız kömür yardımını, doğalgaz yardımına çevirdik. İlk aşamada, doğalgaz dönüşümü için gerekli olan 2600 liranın, 1800 liralık bölümünü devletimiz ödedi.”

Bu birliği ve kardeşliği bugüne kadar bozdurmadık, bundan sonra da bozdurmayız”

“AK Parti’nin davası, Türkiye davasıdır.” ifadesini kullanan Özlü, bu çatının altında kişisel davalara yer olmadığını vurguladı ve şunları söyledi: “Zaten bizi biz yapan, bizi milletimizin gönlünde müstesna yapan da budur. Düzce’de olduğu gibi, Türkiye’nin her yerinde kongrelerimiz, dayanışma, kardeşlik ve birlik içinde devam etmektedir. Bu birliği ve kardeşliği bugüne kadar bozdurmadık, bundan sonra da bozdurmayız. Değişimi, beraberlik ruhuyla kucakladık. Bundan sonra da beraberlik içinde olmaya devam edeceğiz.”

Ana muhalefete yüklendi

“16 sene boyunca ne söylemişsek, neyin sözünü vermişsek, aynı çizgimizde devam ediyoruz. Sadece bugünü düşünerek değil, uzakları görerek politika üretmeye devam ediyoruz.” diyen Özlü, ana muhalefete yüklendi: “Ama ne yazık ki, Türkiye’nin uzağı göremeyen, “miyop” bir ana muhalefeti var. Sadece miyop olsalar iyi… Bunlar yakını da göremiyor. Eleştirmeyi muhalefet sanıyorlar. “Hadi yapın, proje getirin” dediğimizde, söyleyecek söz bulamıyorlar. Hep başkalarının ağzından konuşup, başkalarının gözlüğünden bakıyorlar. Bizi yıpratmak için, olmadık senaryolar yazıyorlar. Fakat asıl zararı ülkemize ve milletimize veriyorlar.”

Hiçbir güç, bize rağmen oyun kuramaz”

Türkiye'nin tarihi bir dönemeçten geçtiğini beliren Bakan Faruk Özlü, şu ifadeleri kullandı: “Biz tüm dünyaya şunu söylüyoruz: Bulunduğumuz geniş coğrafyada, hiçbir güç, bize rağmen oyun kuramaz. Milli güvenliğimiz için, gerektiğinde sınırları aşarız. Bizler, büyük ve güçlü Türkiye hedefine doğru koşmaya devam edeceğiz. Bu koşuda, en büyük dayanak noktamız milletimiz olacak. AK Parti ailesi olarak, siyasete ve milletimize örnek davranışlar içinde olacağız. Düzce Merkez İlçe Kongremizin, hayırlı sonuçlara vesile olmasını diliyorum. Görev ve sorumluluk alan tüm kardeşlerime, yönetim kurullarımıza, kadın ve gençlik kollarımıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.”