31 Mart seçimleri öncesinde çalışmalarını sürdüren AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Özlü mahalle ziyaretlerinin ardından sürdürdüğü esnaf ziyaretleri kapsamında rotasını Yeni Hal’e çevirdi.

Sebze-meyve halinde esnafla buluşan ve sohbet eden Özlü, fiyatlardaki son durum hakkında bilgi aldı. Ayrıca esnafın şikayetlerine de kulak vererek istek ve taleplerini de almayı ihmal etmedi. Girdiği hemen her dükkanda uzun görüşmeler yapan Özlü, manav ve pazardaki fiyatlardan üretim durumuna kadar birçok konuda hal esnafı ile istişarede bulundu. Esnafla birlikte fiyatlarda yaşanan artış konusunda da tespitlerde bulundu.  

Özlü, hal esnafı ile görüşmesinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada hem fiyatlar hem de üretim ekonomisi hususunda değerlendirmelerde bulundu.



“Tabiat hadiselerinin etkisi var ama esas konu piyasa denetlenmesi”
Bir süredir ülke gündemini meşgul eden gıda fiyatlarına ilişkin konuşan Özlü, şu ifadelerde bulundu:

“Son günlerde, kamuoyunda sebze ve meyve fiyatlarıyla ilgili çok önemli konuşmalar gerçekleşiyor. Fiyatların yükseldiği ve düştüğü dile getiriliyor. Mevsim şartlarından kaynaklanan bir fiyat etkilenmesi söz konusu. Bu sene Antalya, Fenike gibi bölgelerde tabiat hadiseleri oldu. Sel ve hortum olmasının etkisi var. Ancak esas konu piyasa denetlenmesi ve belirlenmesiyle ilgili. Bu konuda hükümetimiz çalışıyor.”



“Üretim ekonomisindeki açıkların yansıması”
Hal esnafı ile arasında geçen diyaloglarla ilgili de konuşan Özlü, çok önemli bilgiler aldığını belirterek şunları söyledi:

“Bana sorulan sorulardan ve yaptığımız görüşmelerden öğrendiğim çok önemli birkaç konu var ki, bunlar tamamen sebze ve meyve fiyatlarının, tohum, gübre ve mazot fiyatlarıyla ilgili olduğunu gösteriyor. Tohum fiyatları özellikle teknoloji ile ilgili bir konudur. Gübre petrokimya ürünüdür. Türkiye’nin üretim ekonomisi yönündeki eksikliklerinin veya açıklarının sebze ve meyve fiyatlarına kadar yansıdığını gösteren bir tabloyla karşı karşıyayız. Burada çok değerli insanlarla tanıştım. Hepsi vatansever ve millet için çalışan arkadaşlarımız. Kendilerini tanımaktan büyük bir memnuniyet duydum.”



“Hatalar gibi güzel şeyleri de dile getirmemiz lazım”
Özlü’nün ziyaretinden dolayı memnun kaldığını belirten hal esnafı Nuri Karsoy, Özlü ile arasında geçen diyalog hakkında bilgi verdi. Karsoy, şunları söyledi:

“Memlekette hatalar var ama daha çok yapılan güzel şeyler var. Hatalar gibi güzel şeyleri de dile getirmemiz lazım. Birileri görmeyebilir. Herkes bunları takip etmeyebilir ama ben 30 senedir takip ediyorum, bundan güzelini görmüyorum.”



“Kendisi profesyonel”
AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü’nün adaylığından memnun olduğunu ve kendisine güvendiğini söyleyen Latif Ataç, şöyle konuştu:

“AK Parti’de hükümetinde bir dönem bakanlık yaptı. İnşallah Düzce için de hayırlı ve uğurlu olur. Bu işte kendisi profesyonel. Düzce’yi çok iyi biliyor. Bakanlık yaptı, Türkiye’nin sorunlarını da biliyor. Meyve ve sebzelerdeki sıkıntıları da biliyor. Kendisi yeni bir siyasetçi olduğu için bir şey sormadık. Kendisi bu konularda gayet profesyonel.”

Belediye Başkan Adayı Özlü haldeki ziyaret ve açıklamalarının ardından dün ziyarete başladığı ancak yarım kalan Yeni Sanayi Sitesi’ne geçerek esnafla bir araya geldi.


Haber: Ö.YILMAZ
Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ