Düzce ve ilçelerindeki yatırımları yakından takip eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, gerçekleştirdiği ziyaretlerde projelerin son durumunu yerinde görerek, yetkililerden bilgiler alıyor.

Akçakoca Değirmenağzı mevkiinde yapılması planlanan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı’nın temel atma töreni için ilçeye gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ilçedeki turizm yatırımlarını inceledi.

Özlü ilk olarak ilçe merkezindeki çarşıda yenilenen kentsel sit alanındaki tarihi ticaret merkezinde inceleme yaparak kendisine ikram edilen çayı içti.
Özlü, ardından ilçenin turizm değerlerinden olan tarihi UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ndeki Ceneviz Kalesi ile Kadınlar Plajı’nın son durumunu yerinde inceledi.

İlçe Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ile birlikte bölgeye giden Özlü, Ceneviz Kalesi’nin restorasyonu için ihalenin yapıldığını, Kadınlar Plajı’nın gelecek sezon hizmete gireceğini bildirdi.



İlçeye yapılan turistik gezilerin vazgeçilmezi olan Ceneviz Kalesi, restorasyon çalışmaları nedeniyle iki yıl önce ziyaretçilere kapatılmıştı.