Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi öngören 18 maddelik Anayasa değişikliğinin halk oylamasına sunulmasıyla birlikte referandum heyecanı başladı. Düzce’nin ileri gelen siyasileri de seçmen olarak sandık başına gitti. Vatandaşlık görevini yerini getiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, oy verme işlemini memleketi Çilimli’de gerçekleştirdi. Özlü, oyunu Çilimli Anadolu Lisesi'nde saat 10.00'da kullanırken AK Parti İl Teşkilatı kendisine eşlik etti. Özlü’nün yanında AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin hazır bulundu. Oy vermek için okula gelen Özlü, kendisini karşılayan partililerle tek tek selamlaştı. Oy vermek için okuldaki 1008 nolu sandığa giden Özlü, sandık görevlileriyle tokalaşarak oy verme işlemi için mühür ve zarfı aldı. Oyunu sandığa atan Özlü oy kullanma işleminin ardından basın mensuplarıyla bir süre sohbet etti.

Basın mensuplarına teşekkür ederek başlayan sözlerine başlayan Özlü, kendilerine ‘Sandıklar sonuçlanıncaya kadar bulunduğunuz yerde olun’ talimatı verildiğini ifade etti.

Özlü, referandum ve gelecek için şunları söyledi:
“Gönlümüz Düzce’nin bugün destan yazmasından yanadır. Düzce’nin Türkiye birincisi olmasını arzu ediyoruz. Olur muyuz, olmaz mıyız bu akşam belli olacak. Düzce gönlümüzde her zaman Türkiye birincisidir. Bugünden itibaren projelerimize yoğunlaşacağız. Düzce için projelerimizi, daha sık, daha yakından, daha kuvvetli bir şekilde takip edeceğiz ve sonuçlandıracağız. Yarından itibaren işimizin başına dönerek Türkiye ve Düzce için projelerimizi hayata geçireceğiz. Çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız.”