Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 18 Ocak’ta partisinin grup toplantısında, Düzce’ye gelen CHP heyetinin gözlemlerine ilişkin raporunun okumasının ardından başlayan videolu atışmada Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 4. videoyu da yayınladı.

Daha önce CHP Lideri’nin kentin hava kirliliği problemi ve boşanma oranlarına ilişkin sözlerine video klip ile yanıt veren Özlü, Kılıçdaroğlu’nu bu kez bir gencin ağzından söylediği ‘Düzce’de sosyal etkinlik yok’ açıklamaları üzerinden hedef aldı.  Konuşmasının bir bölümünde "Hiç üzülme" diyen Kılıçdaroğlu'na Başkan Özlü Kâmuran Akkor'dan "Üzülmedim ki" adlı şarkısıyla yanıt verdi.

KILIÇDAROĞLU DÜZCELİ GENCİN SÖZLERİNİ AKTARMIŞTI

CHP Lideri, söz konusu grup toplantısında “Oto sanayiden 24 yaşındaki işletme mezunu Caner şöyle diyor: ‘Ben bu güne kadar Düzce’de hiçbir belediye konseri, etkinliği duymadım, görmedim. Evet, geçinmek için burada yaşamak zorundayım. Ama sosyalleşmek için fırsat bulunca civar illere gidiyorum. Gittiğim zaman da Düzce’nin ne kadar geri kalmış olduğunu görüp üzülüyorum. Sevgili Caner, hiç üzülme! Geliyor gelmekte olan, sen de göreceksin. Düzceli de görecek. Düzce’nin nasıl pırıl pırıl bir iklime sahip olduğunu göreceksin. Sosyal etkinlikleri göreceksin. Sanatçıları göreceksin, konserler izleyeceksin.” demişti.

‘DÜZCE GERİ KALMIŞ DİYEN YA ŞAKA YAPIYOR YA BİLMİYOR’

Dördüncü videoyu sosyal medyadan paylaşan Başkan Özlü, “Kim “Düzce geri kalmış” diyorsa şaka yapıyordur veya bilmeden konuşuyordur. Düzce; Türkiye’nin en genç şehri olmasına rağmen 81 il içinde ihracat 33.’sü, sanayileşmiş, istihdamı yüksek, nüfusu her geçen gün artan, turizm ve tabiat harikası bir kenttir.” notu düştü.

‘23 TİYATRO OYUNU SERGİLEDİK’

Başkan Özlü rakamlar ile birlikte verdiği video yanıtında, “Kemal Bey salgın sebebiyle gerçekleştiremediğimiz kültür ve sanat faaliyetlerimize 2021 Eylül ayında tiyatro oyunlarıyla başladık. Son 4 ayda 8'i devlet 15'i özel olmak üzere toplamda 23 tiyatro oyunu sergiledik. Bölgenin tek antik tiyatrosunda Türkiye’nin en hızlı kazı çalışmalarını gerçekleştirdik. Konuralp antik tiyatrosunu yüzde 70 oranında ortaya çıkardık" dedi.

’DÜZCE GÖÇ ALAN BİR ŞEHİRDİR’

Başkan Özlü videonun sonunda ise; "Düzce göç alan bir şehirdir. 5 adet organize sanayi bölgesi, üniversitesi, tarımı ve ticareti ile bölgenin cazibe merkezidir. Kemal Bey biliniz ki göç alan şehirler gelişmiş şehirlerdir." ifadelerini kullanarak sözlerini noktaladı. Video cevap serisinin devam edeceği ifade edildi.

HABER: Mehmet GÜNESEN