Öncü TV ekranlarında her cuma akşamı Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sunumuyla izleyicisiyle buluşan “Kitabın Ortasından” programının bu haftaki konuğu MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu oldu.

“Kongrede il başkanlığı vizesini Genel Merkez’den aldım”

Tek listeyle gidilecek olan MHP İl Kongresinde Genel Merkezin onayı ile aday gösterildiğini söyleyen Caboğlu, “Genel başkanımız, bütün il başkanları ile milletvekilleri ile Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ile yani teşkilatın bütün kademeleri ile bir toplantı tertip etmişti. Özellikle bu pandemi döneminde kongrelerin çok hassas ve dikkatli bir şekilde yürütülmesi ile ilgili bize talimatlar verdi. Bununla beraber ilçe kongrelerimizi aynı şekilde teşkilat içerisinde uyum sağlayarak yapılması konusunda bize talimat verildi. Biz de Düzce’de Cumayeri ilçesinde başlayan ve Merkez İlçe Kongresi ile biten bir kongre dönemi geçirdik. İlçelerde adaylık noktasında söylemi olan arkadaşlar vardı. Gittik bunlarla görüştük. Mevcut ilçe başkanları noktasında, bunların altında bir görev bilinci ile yönetimi toparlayarak tekrar mevcut olan ilçe başkanlarıyla kongrelerimizi bitirdik. Genel Başkanımız ve özellikle Teşkilat Başkanımız Düzce’yi yakından takip ediyorlar. Teşkilat Başkanımız geçtiğimiz Cumartesi günü bizi Ankara’ya çağırdı. Ama onun öncesinde bizim yapmamızı istediği bazı hususlar vardı. Düzce’de seçilmiş olan bütün İlçe Başkanları ve divanı ile birlikte bir il toplantısı tertip ettik. Bu toplantıda çıkan sonuç ilçe başkanlarımız ve divan ile beraber İlhami Caboğlu ile birlikte devam kararı alındı. Biz bu karar ile ilgili an itibari ile Genel Merkezimizi bilgilendirdik. Biz de cumartesi günü gittik ve bu bana bizzat tebliğ edildi. Yani ‘Düzce’de yönetim kurulu listeni hazırla, herkesi kucaklayıcı ol. Adaylık ile ilgili söylemlerde olan herkesle görüş, yönetiminde alsınlar’ denildi. Ben de bütün teşkilat mensupları ile paylaştım. Yani şunu net bir şekilde söyleyebilirim; Düzce’de Allah nasip ederse bir dönem daha il başkanı benim.” dedi. 

“Milletvekilleri birlikte çalışırsa Düzce’ye daha çok hizmet gelir”

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın Düzce’nin sorunları ile ilgili mecliste çalıştığını dile getiren Caboğlu, şu ifadelere yer verdi:

“Milletvekilimiz Ümit Yılmaz, Düzce’nin birçok sorununun çözümü noktasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çalışmalarını sürdürüyor. Tabii ki bizim Milletvekilimiz Ümit Yılmaz bunları yaparken Cumhur İttifakı’nın diğer milletvekili arkadaşlarımızın, abilerimizin de buna kulak verip aynı yönde bir çalışma içerisinde olsalar, bu birliktelik biraz daha iyi olsa Düzce’de hizmetlerin biraz daha hızlı ve sonuç odaklı olacağının kanaatindeyim. Benim beklentim bu yöndedir. Sayın vekilimiz, Düzce’nin sorunlarını gündeme getiriyorsa, diğer milletvekilleri ile de bunun istişaresini yapıyordur. Burada ‘sen yapmışsın, ben yapmışım’ bunun bir kıymeti yok. Yeter ki Düzce’ye hizmet gelsin, kim yaparsa yapsın, biz ona teşekkür etmesini de biliriz.” 

“Yığılca yolunun bir an evvel bitmesi için çalışmalarımız sürüyor”

2011 yılından bu yana tamamlanamayan Yığılca Yolu ile ilgili çalışmaların sürdüğünü ve MHP Milletvekili Ümit Yılmaz’ın yatırımı yakından takip ettiğini kaydeden Caboğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Yığılca yolu ile ilgili özellikle Milletvekilimiz Ümit Yılmaz ve teşkilat bandında bizim Genel Merkez nezdinde, belediye başkanımızın ve Yığılca teşkilatımızın bizlere iletmiş olduğu sorunları an itibari ile aktarıyoruz. Yığılca yolu ile ilgili çok yakından ilgileniyoruz. Aynı şekilde belediye başkanımız da sürekli çalışmaları yakından takip ediyor. Takdir edersiniz ki ülkemiz çok zor süreçlerden geçiyor. Yani özellikle yüzde 30 daralmanın olduğu bir dönem yaşıyoruz. Buna rağmen ben Düzce’de ki tüm milletvekillerinin ben Yığılca yolu için çalıştıklarının kanaatindeyim. Ama bu konuyu en çok dillendiren bizim Milletvekilimiz Ümit Yılmaz. Ben kendisine de buradan, Yığılca yolu için gösterdiği çabalardan ötürü teşekkür ediyorum. Yığılca halkımız bunu biliyor. Bu yolun en hızlı şekilde bir an evvel bitmesi için de çalışma içerisindeyiz. Bu konuyla ilgili AK Parti teşkilatları ile gerekse milletvekillerimiz ile bir araya geliyoruz. İnşallah en kısa sürede bu yolu bitirmiş olacağız.”

“Mustafa Keskin’in görevden alınmasını isterim”

Düzce’de siyasi olarak en büyük rakibinin AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin olduğunu belirten Caboğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bir siyasi partinin iç meselelerine müdahil olmak bize yakışmaz. Ama buradan şunu söylemek isterim; biliyorsunuz ben yeni il başkanı olduğum zamanda Hikmet Keskin başkanla biraz çalıştık. Ondan sonra da Mustafa başkan atama ile geldi. Ben Mustafa başkan göreve geldiğinde biraz vatandaş nezdinde zorluk çektim. Nasıl bir zorluk? Mustafa başkan bugün bakıyorsunuz hiç ummadığınız bir köyde, bir kahvehanede vatandaşlarla iç içe oturup kalkabiliyor, sohbet edebiliyor, vatandaşların sıkıntılarını ve dertlerini dinleyebiliyor. Aslında AK Parti ile ittifak içerisinde olmamıza rağmen, Mustafa başkanın görevden alınmasını isterim. Çünkü benim için zor bir rakip. O yüzden bizim başka siyasi partinin içişlerine karışmak etik olmaz, doğru olmaz. Buradan da Mustafa başkanıma başarılar diliyorum.”

“Ömer Albayrak görevi kendisi bıraktı”

MHP Merkez İlçe Başkanlığı kongresinde Ömer Albayrak’ın yeniden aday olmaması ile ilgili ortaya atılan iddialara cevap veren Caboğlu, Abayrak’ın görevi kendisinin bıraktığını ifade ederek, konu ile ilgili şunları kaydetti:

“Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde fayda var. ‘Sayın Milletvekilimiz Ümit Yılmaz onu istiyordu, diğerini istemiyordu’ böyle bir söylem doğru değil. Böyle bir şeyde yok. Ama bu bir hizmet yarışıdır, bu bir bayrak yarışıdır. Ömer başkanımız bu dönem için aday olmak istemiyordu ve aday olmayacağını söyledi. Bu konuyla ilgili Ümit Vekilimiz ile birlikte istişare ettik. Vekilimizin, Ömer başkanla veya başka ilçe başkanlarıyla sorunu olamaz. Çünkü vekillik noktasında, biz bu ilçe başkanlarıyla seçime gittik, bu ilçe başkanlarımızla seçimi aldık, bu ilçe başkanlarıyla Ümit Vekilimizi Ankara’ya, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderdik, bu ilçe başkanlarıyla bu belediyeleri aldık. Tabi bizim birimizin eksiğini, diğerimiz tamamlayacak ki bir ekip ruhu ortaya çıkacak. Bu noktada bu söylemler doğru değil. Ömer başkanımız kongrede kendisinin aday olmayacağını, Teşkilat Başkanımızla paylaşmış. Benim bu olaydan da haberim yoktu. Genel Başkan Yardımcım beni aradı, divandan veya ilçe teşkilatından birini alıp Ankara’ya gelmemiz için bir talimat verdi. Bizde gittik. Teşkilat Başkanımız hatta Ömer Başkanımıza, “İl Başkanı mı sizi zorluyor?’ diye sordu. Ömer Başkanımız da ‘Hayır efendim, öyle bir şey yok’ dedi. O manada ‘siz görevi bırakıyorsanız, geriden gelen birisini yetiştirmişsinizdir, bu konuda bir öneriniz olacak mı?’ diye sordu. Ömer başkanımız da Murat Baki Yılmaz’ı önerdi. O şekilde bir görevlendirme oldu. Sadece Merkez İlçede değil, bütün ilçelerimizde de kongrelerimiz Ümit Vekilimiz ile bire bir istişarelerde bulunarak yapıldı. Ama takdir edersiniz ki önümüzde bir kongre süreci var. Bu süreçte her kes kendisine bir pay çıkartarak, gerek benimle ilgili, gerek vekilimiz ile ilgili, gerekse teşkilatlarla ilgili dedikodular üretiliyor. Ben şunu söylemek isterim, Milliyetçi Hareket Partisi Düzce’de bu güne kadar birlik ve beraberlik içinde çalışan bir dönem olmamıştır. Bu söylemler farklı aday düşüncesi olan taraflar tarafından da geliştirilmiş olabilir.” 

“İYİ Parti FETÖ’nün güdümünde kuruldu”

17 – 25 Aralık sürecinden sonra FETÖ’cülerin siyasi bir parti arayışına girdiklerini, bu nedenle MHP’yi ele geçirmeyi çalıştıklarını vurgulayan Caboğlu, bunda başarılı olamayınca İYİ Parti’nin kurulduğunu öne sürerek, şunları söyledi:

“Genel Başkanımızın FETÖ’cülere karşı olan tavrını geçmişten bu yana herkes bilir. Bir gün Genel Merkezimizin karşısında bizlerin dinlendiği kafe tarzı bir yer var. Oraya gittik. Orada bizim halk ozanımız Aşık Sefai de vardı. Orada sohbet ederken, yanımıza bir bürokrat geldi. Aşık Sefai hocam, misafiri masaya davet etti. O gelen misafir bir FETÖ’cü ile Genel Başkanımız’ın arasında geçen diyaloğu anlattı. 17 – 25 Aralık sürecinden sonra FETÖ, bir başka siyasi parti arayışına girdi. O dönemde bir FETÖ’cü, Genel Başkanımızın makamına gelerek, ‘Rahmetli Başbuğ, bize dokunmazdı. Bu konuda sizden inisiyatif bekliyoruz’ deyince, Genel Başkanımız adamı haşlayarak makam odasından kovuyor. FETÖ’cü, Genel Başkanımızın yanından çıkarken, kendisine haftaya Pensilvanya’ya gideceğini ve bu söylediklerini Pensilvanya’ya anlatacağını söylüyor. Genel Başkanımız da hiddetlenerek, ‘Siz vatan hainisiniz, Kuzey Irak’ta Kürtçe Olimpiyatları, Türkiye’de ise Türkçe Olimpiyatları düzenliyorsunuz’ diyerek, o şerefsizi yeniden makam odasından kovuyor. O olaydan 18 gün sonra Milliyetçi Hareket Partisi’nde imza kampanyası başlatıldı. Yani Genel Merkezi, Genel Kurula getirip, Genel Başkanımızı oradan indirip, oraya bir figüran oturtacaklardı. Yani FETÖ güdümlü birisi olacaktı orada. AK Parti’de hızlı istifalar olacak, Milliyetçi Hareket Partisi iktidara taşınacaktı. Sonrasında da Milliyetçi Hareket Partisi’nin içinden çıkan bir siyasi parti oluştu. Biz aslında bu gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Ümit Özdağ hocamızın bunlarla ilgili bir çalışmasının olduğunu biliyorduk. Ama “Niçin oradasınız?” diye de sormak lazım. Onun için başka bir siyasi partinin iç politikaları bizi çok fazla ilgilendirmez, bu memleketin hakimi, savcısı vardır ki, bununla ilgili de işlem başlatıldığını basından öğrendik. Ama Genel Başkanımıza yapılmak istenen durumun, bugün İYİ Parti’nin yaşamış olduğu olay, aslında hep Genel Başkanımızın almış olduğu kararlarda sonrasında ne kadar haklı çıktığını tüm Türkiye öğrendi. Bugün bizim Cumhur ittifakı içinde olmamızın sebeplerinden, özellikle ülkemizin bekası ve geleceği ile ilgili ön görüşüm budur. Ben İYİ Parti’nin Genel Başkanları, teşkilatları FETÖ’cü demiyorum. Ama burada şu belli; yani FETÖ’nün o siyasi partiye destek olduğu aşikardır ve bilinmektedir. Ben Düzce’de baktığımda, özellikle bu süreçte haklı – haksız bu konuyla ilgili maruz kalmış, muhatap olmuş ne kadar kişi varsa, özellikle bu siyasi partiye yönlendiğini, yönlendirildiğini buradan gözlemlemek mümkün. Biz bunu görüyoruz.”

“Birol Şahin’i ilçe kongremize pandemi nedeniyle davet etmedik”

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın “MHP Kaynaşlı İlçe Kongresi’ne Belediye Başkanı Birol Şahin’i neden davet etmediniz?” sorusu üzerine Caboğlu şu ifadelere yer verdi:

“Ben sizin programlarınıza çıktığım zaman özellikle Kaynaşlı çok gündeme geliyor. Biz Kaynaşlı’yı sizin sevdiğiniz kadar seviyoruz. Şunu bilmenizi isterim ki, yerel seçimlerde Kaynaşlı’ya gidip bizzat çalıştım. Kaynaşlı ilçesinde hizmet noktasında, bizim partiden olur veya başka partiden olur her konuda yanında destekçisi olacağımızı her platformda söylüyoruz. Kongreye davet konusuna gelince, bugün benim il yönetimimden veya başka bir ilçe başkanımın bile orada olamayacağı bir kongre dönemi atlatıldı. Genel Merkezimizin özellikle pandemiden ötürü, delege dışında kimsenin kongre salonunda olmaması ile ilgili talimatlar var. Yani orada Birol Başkanımız nasıl olabili? Bu talimat noktasında davet edilmemiş. O kongrede, benim Akçakoca Belediye Başkanım varmışmış veya başka bir belediye başkanı orada varmışmış. Yani bunları farklı noktalara çekip insanları yanıltıcı, gereksiz söylemlerin Düzce’mize herhangi bir şey kazandıracağını düşünmüyorum, o kanaatte de değilim.” 

“Anıtpark’taki kermese izin verenler önlemlerini almışlardır”

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınına rağmen Düzcespor yararına Anıtpark Meydanı’nda düzenlenen Osmanlı Yöresel Ürünler kermesi ile ilgili ise Caboğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Anıtpark Meydanı’ndaki kermes biliyorsunuz Düzce Belediyesi’nin inisiyatifinde organize edildi. Mutlaka koronavirüs ile ilgili bir önlem alınmıştır. Bugün Sayın Valimizin sokakta bütün esnaflarımızı karış karış gezip bu konuyla ilgili bilgilendirme yapıyorsa, hemen Valilik binasının karşısında, orada onları görüyordur. Onlarla ilgili önlem alınmıştır, alınıyordur kanaatindeyim. İnşallah öyledir.”

“Yeni minibüsleri çok şirin buluyorum”

Düzce’nin toplu ulaşımı için devreye sokulan yeni minibüsleri çok şirin bulduğunu ve Düzce’ye ayrı bir hava kattıklarını aktaran Caboğlu, şöyle devam etti:

“Düzce toplu ulaşımına kazandırılan minibüslerle ilgili, Düzce Belediyesi’nin ulaştırma ile ilgili almış olduğu bir çalışma. Bize söylenen, bizim bildiğimiz şu; bunun bir deneme aşamasında olduğu. Bizim de bu konuyla ilgili vatandaşlardan, halktan çok şikâyet aldığımız söylenemez. Bana sadece saat bakımından şikâyetler geldi. Bizim bu çalışmalar noktasında, vatandaşımız, halkımız bu çalışmalardan memnun ise bu uğur böceği olur, tramvay olur bunlar halka yapılan hizmetler. Ben yeni minibüsleri çok şirin buluyorum. Peş peşe gidiyorlar bazen, hoşuma da gidiyor.” 

“Biz Faruk Özlü’nün yanında da, arkasında da hiç olmayız”

Düzce’nin sorunları ile ilgili Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile istişareler yaptıklarının altını çizen Caboğlu, son olarak şunları söyledi:

“Biz Faruk Özlü’nün yanında da olmayız, arkasında hiç olmayız. Biz olayın sadece takipçisi oluruz. Eksik bulduğumuz hususları kamuoyunda dillendirmeden, bizzat gideriz kendisi ile istişare ederiz, eksik gördüğümüz hususları iletiriz, eğer bizim ikazlarımız, uyarılarımız yerini bulmuyorsa, bununla ilgili çalışmaları yapıp en üst noktalara iletme gayreti içerisinde oluruz. Biz MHP olarak Düzce’de yapılan hizmetleri veya eksik yapılan hizmetleri, kamuoyunda dillendiririz. Bunun bir kazanç olmayacağı kanaatindeyiz.” 

Haber: Savaş ARI