Düzce kamuoyunda MHP İl Teşkilatı üzerinde, Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın kurmak istediği baskı konuşuluyor. MHP Teşkilat Başkanı Çetin Sarıahmet’nin yine Gümüşova MHP’li Belediye Başkanı Muharrem Tozan’a hakareti, Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Teşkilatında büyük depreme neden oldu.

MHP Düzce seçilmişler isimli whatsapp grubu üzerinden, Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan’a  hakaret eden MHP Teşkilat Başkanı Çetin Sarıahmet, partisindeki Teşkilat Başkanlığı görevinden İl Başkanı İlhami Caboğlu’nun oluru ile görevinden alındı.

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz ile yakın dostluğu bulunduğu bilinen Sarıahmet, yaşanan bu gelişmelerin ardından MHP Yönetim Kurulu Üyeliğinden de istifa etti.

Sarıahmet konu ile ilgili yaptığı açıklamada, manidar cevap verdi. Sarıahmet yaptığı açıklamada “Bu akşam haberlere bakınca gördüğüm ve çok şaşırdığım konu ile ilgili bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım. Basına aksettiği üzere kurulmuş Whatsapp gurubunda Gümüşova Belediye başkanına hakaret ettiğim gerekçesi ile parti içinde bazı olaylar gelişmiş ve birtakım neticelere ulaşmıştır. Ancak bu gelinen noktanın Gümüşova teşkilatının yapmış olduğu basın açıklamasıyla uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bu akşam haberlere bakınca gördüğüm ve çok şaşırdığım konu ile ilgili bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım. Basına aksettiği üzere kurulmuş Whatsapp gurubunda Gümüşova Belediye başkanına hakaret ettiğim gerekçesi ile parti içinde bazı olaylar gelişmiş ve birtakım neticelere ulaşmıştır. Ancak bu gelinen noktanın Gümüşova teşkilatının yapmış olduğu basın açıklamasıyla uzaktan yakından ilgisi yoktur.  Konu tamamen benimle alakalı iken olay il Başkanı İlhami Caboğlu'na ve il yönetim kuruluna çevrilmiştir. Burada yapılmak istenen tamamen siyasi bir ayak oyunu ile olayları farklı tarafa çekme çabasıdır. Olayın olduğu gün il başkanıyla kaç kez görüştüğümü hatırlamıyorum fakat kendisi Gümüşova tarafı olduğu için de tartıştığımızdan dolayı aynı whatsapp gurubunda kendisine de sitemim olmuştu. Gümüşovalı arkadaşlar bu ekran görüntüsünü de bilirler. İl Başkanı ilhami Caboğlu tamamen olay yatışsın diye çalışırken ve benim istifa etmem gerektiğini bana telkin ederken arkadaşlar işi başka noktaya getirmişler. Sayın il başkanının ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımın baskıları neticesinde 16/11/2021 tarihli istifa dilekçemi parti binamıza bırakmıştım. Diğer konulardan haberdar değilim. İl yönetimi sanırım beni disiplin kuruluna sevk edecek. Bunlar hiç önemli şeyler değil benim için. Bu arada sayın milletvekilimiz bu saate kadar da olaya dahil olmamıştır. Bütün bu olaylar gelişirken eskiden beri dostluğumuz bulunan sayın vekilin il başkanının yapmış olduğu çalışmalarda yer almaması ve olayı yatıştırmaya gitmemesi de manidardır.