Fındık üreticileri paralarını almak için günlerdir beklerken bugün Toprak Mahsulleri Ofisi'nden yapılan açıklama ile paraların verilmesi bekleniyordu. Ancak paraların hesaplara hala yatırılmadığı gözlenince yaşanan olaya ilk tepkiyi Demokratik Sol Parti il Başkanı Hasan Işık verdi.

Işık, Ak Parti Milletvekili Celal Erbay'ın fındık paralarının ödenmeye başlayacağına dair verdiği sözü hatırlatarak, sözün arkasında durulmadığına dair eleştirilerde bulundu.

Işık, “ Ak Parti Milletvekilleri bugüne kadar verdikleri sözleri yerine getirmiyor. Milletvekilimiz Celal Erbay Düzce'ye her geldiğinde bir müjdeli haber ile geliyor. Müjdeli haberin sonu çıkmıyor. Geçen gün yaptığı açıklamada Pazartesi günü fındık paralarının ödeyeceğini söylemişti. Vatandaşa en geç Salı günü bankaya gidip paralarınızı alın dedi. O günden bugüne vatandaş bankalara gidiyor ama para yok. Celal Erbay'ın bu haberi de diğerleri gibi fos çıktı. Böyle milletvekilliği olmaz Milletvekili sözünün eri olur. 50 gündür fındık parası ödenmiyor vatandaş tefecinin eline düştü borcunu ödeyemiyor.” şeklinde konuştu.

DSP İl Başkanı Hasan Işık Ak Parti'ye de yüklenerek “ Ülkemizdeki insanlara şaşıyorum, bundan sonra AKP'ye nasıl oy verecekler. Vatandaş yerel seçimlerde topyekün isyan etsin ,AKP'ye oy vermesin. Oy verdikleri zaman yine insanlar mağdur edilecektir. Mecliste tüm ulusun karşısında yemin eden biri sözünü tutmuyor. Erbay verdiği hiçbir sözü tutmuyor. Bunu fındık konusunda da gördük.” ifadelerini kullandı.