CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, olaylarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

İl Başkanı Semih Cemşit ve yönetiminin de hazır bulunduğu CHP il binasında düzenlenen parti içi eğitim programına katılan Abanoz’un, eğitim toplantısına ara verildiği sırada, CHP’nin Akçakoca eski İlçe Kadın Kolları Başkanı olan Nazmiye Eskici’yi bir odaya çağırıp burada sözlü şiddet uygulaması olaya tanıklık eden partililerin tepkisini çekti.

Kıbrıs Gazisi eşi olan Eskici’nin ‘imdat’ çığlıklarıyla Abanoz’un elinden kurtulduğu iddia edildi.  

Şehitlik ve gazilik konularında toplumsal duyarlılığın en yüksek olduğu şu dönemde Kıbrıs Gazisi eşi olan Eskici’ye Abanoz tarafından reva görülen uygulama kınama konusu olurken, CHP’nin üst yönetimlerinin Abanoz’a karşı harekete geçtiği öğrenildi.

CHP İl Başkanı Semih Cemşit, yaşanan olumsuz hadise sonrasında tarafların ifadeleri alınıp Abanoz’un disiplin kuruluna sevk edildiğini beyan ederken, geçmişte de Akçakoca’da bir habercinin evini bastığı için toplumun tepkisini çeken Abanoz’a karşı CHP’nin nasıl bir tasarrufta bulunacağı merakla bekleniyor.

Agresif çıkışları ve öfkesini kontrol etme güçlüğü nedeniyle partili arkadaşları tarafından da zaman zaman eleştirilen CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz’un yaptığı bu tarz eylemler, kendisinden daha çok CHP’nin toplum nezdindeki itibar ve saygınlığına gölge düşürüyor. Parti kaynaklarından edinilen izlenime göre, CHP’nin Tuğrul Abanoz’u ilçe başkanlığından çekme ihtimalinin de kuvvetli ihtimal olduğu yüksek sesle dillendiriliyor.