Düzce'deki siyasi partilerin Düzce Belediye Başkan adaylarını açıklamaları ile birlikte Düzce, tam anlamıyla seçim atmosferine girmiş oldu. Uzun süredir Düzce Belediye Başkan Adayı'nı açıklaması beklenen AK Parti'den beklenen açıklama dün geldi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından adayın İsmail Bayram olduğu açıklandı. Ana muhalefet partisi CHP ise Başkan adayı olarak Eczacı Evren Kuşçuoğlu'nu açıkladı.

AK Parti Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in çalışmalarını sık sık eleştiren CHP, Kuşçuoğlu ile seçimleri kazanmayı hedefliyor. “Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş için üzülüyorum” diyerek geçtiğimiz günlerde dikkat çeken bir açıklama yapan MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz da seçimlere İşadamı Ömer Küçük ile gireceklerini açıkladı ve resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağını söyledi. Anavatan Partisi İl Başkan Yardımcısı Zekeriya Korkmaz da yaptığı açıklamada Düzce'de bir aday göstermeyeceklerini MHP'nin Düzce Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük'ü destekleyeceklerini söyledi.

Saadet Partisi ise seçim yarışına Selahattin Aydın ile girecek. Sakarya Eski Belediye Başkan Yardımcısı ve Sakaryaspor Kulübü Eski Başkanı Aydın'ın belediyecilik geçmişine güvenen Saadet Partisi, seçimlerden galip ayrılmayı istiyor.

Bir önceki yerel seçimlerde oyların çoğunluğu ile Düzce'de Konuralp dışındaki tüm belediyeleri alan AK Parti, bu seçimlerde oy oranını daha da yükseltmeyi amaçlarken muhalefet partileri ise adayları ile AK Parti'ye karşı galip gelmeyi hedefliyor.