Yerel Seçimlere yaklaşık sekiz ay gibi bir süre kalırken, seçimlerin erkene alınmasını da göz önünde bulunduran siyasi partilerin genel merkezleri, şimdiden ittifak olasılıklarını gündeme almaya başladı. Partilerin Belediye Başkan adaylarının seçilme olasılığı olmayan yerlerde, belediye meclis üyelikleri için işbirliği içine girme olasılığını gündeme aldığı bildirildi.

Milliyetçi Hareket Partisi, “Büyük Otağ” projesi adı verilen çalışması kapsamında partinin adaylarının seçilmesi zor gözüken yerlerde belediye meclis üyelikleri için başka partilerle işbirliği yapabilecek. MHP işbirliği projelerinin alanı olarak ise İzmir, Ankara ve Bursa gibi Büyük Şehirler Karadeniz Bölgesi'ni düşünüyor.

Öte yandan ortanın solundaki partilerde de işbirliği olanaklarının parti tabanlarının baskısı nedeniyle gündeme gelmesi de olasılık dahilinde görülüyor. Düzce'de CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, başka bir siyasi partinin ziyareti sırasında ittifak kurulması ile ilgili bir soruya “Her şey yeri geldiğinde görüşülür, Neden Olmasın?” şeklinde bir cevap vermişti.

Kulisler, ittifak arayışlarında yeni bir arayışa girme ihtimalini değerlendirirken, muhalefetin Ak Parti'nin Abdüllatif Şener'in ayrılması ile kan kaybedeceği beklentisi içine girdiği, ittifaklar ile de yerel yönetimlerde güçlü bir alternatif portresi çizmeye çalışılacağı dile getiriliyor.