Düzce’de ikinci döneminin sonunu göremeden görevden el çektirilen Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Öncü TV’nin Kitabın Ortasından programında kendisine methiyeler düzen Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’i makamında ziyaret etti. Geçmişte iktidar kanadında birlikte siyaset yapan eski dostlar, yıllar sonra bu kez her ikisi de bağımsız olarak karşılıklı koltuklarda sohbet etti.

Benzer yönleri sivri dilleri

Diğer taraftan bu ikili benzer karakter yapıları ile de dikkat çekiyor. Hem Keleş hem de Şahin, sözlerini sakınmayan tavırları yüzünden AK Parti ile yol ayrımına gelirken, şu anda partilerin en çok saflarında görmek istediği kişiler olmaları nedeniyle de bir adım öne çıkıyor. Sadece AK Parti ile değil sivri dili yüzünden MHP ile de ilişiği kesilen Belediye Başkanı Birol Şahin, geçtiğimiz günlerde konuk olduğu Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın programında Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i şu sözlerle yere göğe sığdıramamıştı:

“Çok kısa zamanda Düzce’yi ayağa kaldırdı”

“30-35 yıllık bir arkadaşlığımız var kendisiyle. Kendisini severim. Zaman zaman da görüşürüz. Çok büyük bir enerjisi olan, büyük bir heyecanı olan birisi. Bana göre Faruk Özlü’den çok daha başarılıydı. Kıyaslama yaparsak Faruk Özlü’den çok daha başarılı. Şu İstanbul Caddesi’ni 200 metrelik yeri 9-10 ayda bitiremediler. Ama Mehmet Keleş depremden sonra yerle bir olmuş, ışıkları sönmüş, sokakları caddeleri tamamen bir harabe haline gelmiş bir şehri, çok kısa bir zamanda ayağa kaldırdı. Aşırı derecede hizmetler yaptı. Mehmet Keleş uyanık kaynağı buluyor, parayı buluyor, hizmeti getiriyor. Bana göre de Düzce Belediyesi için en güçlü adaylardan. Mehmet Keleş 2024 yılında son kozunu oynayacaktır. Mehmet Keleş’in belediye başkanlığında Düzce hep 10-0 yapıyordu.”