Yapılan yerel seçimlerin ardından AK Parti 23 Mayıs'ta yapılacak olan İl Başkanlığı Kongresine odaklandı. Yapılacak 3. Olağan İl Başkanlığı Kongresi öncesi mevcut İl Başkanı Fevai Arslan da delegelerle buluşuyor. Arslan, dün akşam da Çilimli'de teşkilat üyeleriyle biraraya geldi. Düzenlenen toplantıya Çilimli İlçe Teşkilatı ve İlçe Başkanı Cengiz Işık başta olmak üzere İl Genel Meclisi Başkanı Sinan Aydın, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin, Akçakoca İlçe Başkanı Recep Ali Topaloğlu, Gölyaka İlçe Başkanı Necvet Çelik, Yığılca İlçe Başkanı Muzaffer Yılmaz ile çok sayıda partili katıldı.

“Partileşme sürecini tam olarak tamamlayamadık.”

Yaklaşın kongre öncesinde Çilimli'de teşkilat üyeleriyle biraraya gelen AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan özeleştiri yaparak çarpıcı açıklamalarda da bulundu. Arslan, “Biz bu zamana kadar yaptığımız çalışmalara bundan sonrada devam etmek için yeniden aday olduğumuzu açıkladık. Ama şunu da belirtmeliyim ki partileşme sürecini tam olarak tamamlayamadık. Bunun için bazı arkadaşlar başka partiler için partinin çıkarlarına aykırı olarak çalıştılar. Bu konuda yanlış hareket edenler de olmuştur.” şeklinde konuştu.

“Bazı teşkilatlar suçludur.”

Yapılan yerel seçimler sonrasında oy kaybedilen bölgelerle ilgili de açıklamalarda bulunan Arslan, “Bazı teşkilatlar suçludur. Bu nedenle suçu kendi üzerlerine almaları gerekiyor. Bazı arkadaşlar da bölgeye 7 senedir uğramıyor. Ben AK Partiliyim diyerek çalışan arkadaşlarımız başka partilerin çıkarı doğrultusunda hareket ediyor.” ifadelerini kullandı.

“Koltuk hırsından bu partinin bölünmesine karşıyız.”

Özellikle yapılan Merkez İlçe Kongresi'ni kaybettikten sonra İl Başkanlığı Kongresi için de aday olan Salih Kuşçuoğlu'nu da eleştiren Arslan, “Koltuk hırsından bu partinin bölünmesine karşıyız. Dün, yerel seçimleri kazanamayalım diye çalışanlar, başka partiye çalışanlar, Merkez İlçe seçimlerine girerek kaybeden arkadaşlar, resmen dinamit koymaya çalışmaktadırlar. Bu arkadaşlar şimdi de İl Başkanlığı Kongresine aday olmuşlardır.” dedi.