AK Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı iken yaptığı sert ve dobra açıklamalarla gündemden düşmeyen Birol Şahin’in yeri geldiğinde kendi partisinden isimleri bile eleştirmesi 2011 yılında AK Parti'den ihraç edilmesine neden oldu.

Birçok parti kapısı çaldı

AK Parti ile yollarının ayrılmasından sonra oy potansiyeli yüksek bir isim olan Şahin'in kapısı her seçim döneminde birçok parti tarafından çalındı. 2014 yerel Seçimleri'nde Saadet Partisi'nin Kaynaşlı Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Birol Şahin, 2015 Genel Seçimleri'nde ise Bağımsız Düzce Milletvekili adayı olmuştu.

AK Parti’den sonra MHP ile de yollar ayrıldı

AK Parti'deki ilçe yöneticiliği ve Saadet Partisi'ndeki belediye başkan adaylığından sonra 2019 Yerel Seçimleri’nde MHP ile yeni bir seçim sürecine giren Şahin, sandıktan zaferle çıksa da MHP ile yolculuğu yaptığı bir paylaşım nedeniyle uzun sürmedi. A Milli Kadın Voleybol Takımı ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yazdıkları genel merkezin ihraç düğmesine basmasına neden oldu. MHP ile yolların ayrılması sonrası Kaynaşlı’da bağımsız olarak yerel yöneticiliğe devam eden Birol Şahin’den kapısını birçok parti çalsa da henüz “Şu parti çatısı altındayım” açıklaması gelmedi.

Ancak bu süreçte iktidar kanadıyla olan ilişkisi dikkat çekiyor. Özellikle davet edildiği MHP İl Kongresi’nden kovulmasının ardından sıcak bir diyalog içine girdiği AK Parti ile yakın temaslarına devam ediyor.

AK Parti ile sıcak ilişki

Şahin son olarak AK Parti Kaynaşlı İlçe Teşkilatı’nın daveti üzerine yönetim kurulu toplantısına katıldı.

Başkan Şahin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı fotoğraflı paylaşımda, “Kaynaşlı'mızda yaptığımız çalışmalar, projeler ve hizmete sunacağımız yatırımlar hakkında kendilerini bilgilendirdik.  Nazik davetlerinden dolayı Ak Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Bayram Parlak ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyor, toplantılarının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Eskiden mensubu olduğu AK Parti’nin yönetim kurulu toplantısına katılması Şahin’in yeniden iktidar partisine katılacağı yorumlarını güçlendirdi.