CHP Düzce İl Kadın Kolları Başkanı Jale Akyıldız, geçtiğimiz günlerde görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Akyıldız’ın istifasının arka planında ise adı kadına şiddet olayıyla anılan CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz’la ilgili yaptırım mekanizmasının hayata geçmemesi olduğu iddia edilmişti.

‘İstifa gerekçesi sağlık sorunları’

Konu ile ilgili CHP Düzce İl Başkanı Semih Cemşit’ten açıklama geldi. Başkan Cemşit, Akyıldız’ın istifa gerekçesinin sağlık sorunları olduğunu belirterek, “Geçmiş dönem Kadın Kolları Başkanımız Jale Hanım bizlere istifa gerekçesi olarak, sağlık sorunlarını beyan etmiş olup, görevinden ayrılmak istediğini bu şekilde aktarmıştır.” ifadelerine yer verdi.

‘Partimizin kadınlarımıza verdiği önem apaçık ortadadır’

Abanoz hakkındaki kadına şiddet iddialarının da gerçek olmadığını savunan Cemşit, “Bazı basın yayın organlarında ‘Kadına Şiddet’ ’başlığı altında istifa ettiği haberleri doğru olmamakla birlikte, bunlar partimize yakışmayan yanlış iddialardan ibarettir. Partimizin ve bizlerin kadınlarımıza verdiği önem ve değer apaçık ortadadır. Bu hafta içi görevlendirmesini yapacak olduğumuz ve birlikte yol yürüyeceğimiz yeni İl Kadın Kolları Başkanımızı en kısa zamanda kamuoyu ile tanıştıracağız.” sözleriyle yeni il kadın kolları başkanını belirlemek için sürecin devam ettiğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

CHP Düzce İl Kadın Kolları Başkanı Jale Akyıldız, kadına şiddet uygulayan Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz’la ilgili yaptırım mekanizmasının hayata geçmemesine verdiği tepkiyle görevinden istifa etti. İstifanın başkan Akyıldız’la sınırlı kalmayacağı, parti içinden ve yönetiminden başka kadınların da istifaya hazırlandıkları öğrenilmişti.