Bugün akşam saatlerinde Anıtpark Meydanında toplanan Yeniden Refah Partisi İl Yönetimi, Türkiye’de aşı zorunluluğun olduğu öne sürerek, duruma tepki gösterdiler.

“Aşı olmayan baskı uygulanamaz”

İl Başkanı Nezir Merttürk, burada yaptığı açıklamada, aşı olmayan baskı uygulandığını iddia ederek, “ Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamada, kesinlikle aşı zorunluluğu yoktur, ifadelerini kullanmıştır ve aşı olmak isteyen serbest bırakılmıştır. Olmak isteyen olabilir, olmak istemeyene de baskı uygulanmayacak. Özellikle Cumhurbaşkanıma sesleniyorum ki, artık sözünün arkasında dursun. Sözlerin, ifadelerin ve söylemlerin örtüştüğü bir döneme gelsin. Artık bu millette net bir kırılganlığın olduğunu görmeye başladık. Artık milletin midesinde de sıkıntılar başladı. Marketlerde de sıkıntı var, pahalılık var, aşı konusunda da bu kadar milletimize baskı yapılması kesinlikle bir milletimizi belirli bir noktaya mı çekilmeye çalışılıyor gibi bizde endişe duymaya başladık” dedi.

“PCR Testlerinde yüzde 60 yanılma payı var. Bu tam bir komedi”

“PCR diye bir test, yüzde 60 yanılma payı olan bir test kitinin insanlığın sağlığını koruyacağını düşünmek tam bir komedi” diyen Merttürk, son olarak şu ifadeleri kullandı:

Bilim adamların yapmış olduğu açıklamayı ben ifade ediyorum, yani bu kadar saçmalık olabilir mi? Normalde bilimde yanılma payı yüzde 5 olan bir bilgi veya hata kabul edilebilir, ama yüzde 60 yanılma payı olan hiçbir şeyin kabul edilebilmesi bilim açısından da kesinlikle mümkün değildir. Biz Düzce Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’nden mahallelerde ve merkezde yaşanan ölüm listesini aldık. 2020 yılında 845 ölüm olayının gerçekleştiğini ve 9. ayın 13’üne kadar 517 kişinin öldüğünü öğrendik. Bir pandeminin ilan edilebilmesi için nüfusun yüzde 10’unun ölmesi gerekiyor.  Yani Düzce’de 30 bin kişinin ölmesi karşılığında ancak pandemi ilan edilebilir. Bunu ben söylemiyorum, bilim insanları söylüyor. Düşünebiliyor musunuz? Düzce’de normal şartlarda gerçekleşmesi gereken ölüm oranından, daha düşük bir ölüm oranı gerçekleşiyor. Bu tam bir komedi.”

HABER: Savaş ARI