100 bin imzayla cumhurbaşkanı adayı gösterilecek isimler için son güne girildi. 9 Mayıs’a kadar gerekli imzaya ulaşamayan Vatan Partisi’nde yüzler bugün güldü. Vatan Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı olan Doğu Perinçek, bu sabah itibariyle 100 bin imzayı topladı.
 
Ankara İl Seçim Kurulu önünde duyurdu
Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, Cumhurbaşkanı Adayı Doğu Perinçek’in 100 bin imzaya bugün saat 11.00 itibariyle ulaştığını açıkladı. Saat 14.00 itibariyle Perinçek'in imza sayısının 110 bin 200'ü bulduğu bildirildi. Reyhan, 100 bin imza müjdesini Ankara İl Seçim Kurulu önünde duyurdu.

Öte yandan cumhurbaşkanı adaylarına yönelik imzalar, bugün saat 20.00'a kadar ilçe seçim kurullarına verebilecek.  Cumhurbaşkanı kesin aday listesi ise 13 Mayıs'ta ilan edilecek. 4 Mayıs’ta başlayan imza verme sürecinde, Perinçek dışındaki adayların dün itibarı ile topladıkları imza sayıları ise şöyle:

Meral Akşener: 247 bin 623
Temel Karamollaoğlu: 161 bin 342
Vecdet Öz: 2 bin 545

Öte yandan Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez, yaptığı yazılı açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı için konulan 100 bin imza engelini milletimizle hep birlikte aşıyoruz. Dün bir saate yakın tüm yurtta Telekom’dan kaynaklanan nedenle bir saate yakın imza alınamamıştır. Bunda kasıt olduğu aklımıza gelmektedir. Telekom kimlerin elindedir? Doğu Perinçek’i tertiplerle silivri zindanlarında yatıran el, şimdi de imzaların tamamlanmasından mı korkmaktadır. Bütün bunlara milletimizin bir cevabı vardır. Bu cevap hızla 100 bin imzayı tamamlamakla olacaktır. 9 Mayıs Çarşamba (bugün) son gündür. Demokrasiye inanan, cumhurbaşkanının ikinci turda seçilmesini isteyen her yurttaşımızı, ilçe seçim kuruluna giderek Doğu Perinçek’in cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için imza vermeye çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.


Haber: C.ÜSTÜNER