Geçtiğimiz gün Düzce’ye gelerek Akçakoca ve Gölyaka ilçelerinde esnaf ziyareti yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Doğu Türkistan ile ilgili “Cumhur İttifakı bu konuda Jin Ping Perinçek’in emrinde” sözlerine Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez, yaptığı açıklamayla tepki göstermişti. Sönmez, partisinin Akşener’in söylemlerini ‘hadsizlik’ olarak nitelendirmiş, Çin’in Uygur Türklerine zulüm uygulamadığını savunarak “Sayın Akşener HDP ile birlikte Doğu Türkistan’la ilgili meclis araştırma önergesi vererek, kimlerle ruh ikizi olduğunu göstermiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Sönmez’in partisini ve liderini hedef alan açıklamalarına İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er’den çok sert cevap geldi.

“DÜZCE’YE GELEN GENEL BAŞKANLARA SAYGI GÖSTERMEK ÖNEMLİ BİR GELENEKTİR”

Er, “Düzce’nin siyasi kültüründe ilimize gelen siyasi parti genel başkanlarına, asgari düzeyde saygı göstermek ve misafirperverlikte bulunmak çok önemli bir gelenektir. Düzce sevgimiz, liderlerin siyasi mülahaza ve söylemlerinden çok öte olmuş, yıllardır tüm yerel siyasetçiler bu prensibi özenle korumuştur.

“HAYAL DÜNYASINA DAYALI YAKIŞIKSIZ İFADELER”

Hal bu iken, uzun yıllardır siyaset hayatında yer alan, şahsımın da büyük saygı duyduğu Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Sayın Fethi Sönmez’in, bu gerçekleri göz ardı eden ve Genel Başkanımızın ziyareti sonrası, tamamen kurguya ve hayal dünyasına dayalı yakışıksız ifadeleri bizler tarafından anlamlandırılamamıştır” dedi.

“YAKIŞIKSIZ İFADELERİ SÖNMEZ’E AYNEN İADE EDİYORUZ”

Er, partisinin lideri Akşener’in 28 Şubat döneminde vesayete karşı vermiş olduğu mücadeleye değinerek “28 Şubat’ın emperyalist güçlerine karşı memleketin birliği ve demokrasinin varlığı adına, birçok siyasetçi meydanlardan kaçarken, dimdik durup mücadele eden ve ülke siyasi tarihine adını kazıyan Sayın Akşener’e yönelik yakışıksız ifadeleri Sayın Fethi Sönmez’e, üzülerek, aynen iade ediyor atılan iftiralarla da Sayın Sönmez’i vicdanı ile baş başa bırakıyoruz” dedi.

“BEBEK KATİLİ APO’YA ÇİÇEK VERENDEN MİLLİYETÇİLİK ÖĞRENECEK DEĞİLİZ!”

Perinçek’in terörist başı Öcalan’ı ziyareti esnasında kendidinden çiçek aldığı fotoğraflara atıfta bulunarak “Sadece emperyalist Çin zulmüne uğradıkları tüm dünya tarafından görülen Uygur Türklerinin değil, Dünya’nın neresinde olursa olsun işkenceye ve ayrımcılığa maruz kalan tüm soydaşlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz. Bu konuda da Kıbrıs’taki Türk Askerine işgalci diyen, Bosna’daki Sırp Kasabı Miloseviç’e mektup yazan, eli kanlı terör örgütünün teröristlerini selamlayıp bebek katili Apo’ya çiçek vermemin mutluluğu kameralara yansıyan bir anlayıştan milliyetçilik ve vatanseverlik öğrenme durumumuz asla yoktur” sözleriyle Sönmez’in İYİ Parti ile HDP’yi ‘ruh ikizi’ olmakla suçladığı sözlerine misilleme yaptı.

“İFTİRALARA RAĞMEN AZMİMİZ SÜRECEK”

Er, “Siyasi hayatına başladığı günden beri başarısı sürekli mesnetsiz iddialar ve iftiralar ile gölgelenmeye çalışılan biz İyi Parti mensupları için de iftira ve kurgular kimden gelirse gelsin, ülke sevdamız ve memleketi daha iyi yönetme azmimizin süreceğini kamuoyunun dikkatine sunarız” sözleriyle de kararlılık mesajı verdi.

“BELLİ SİYASİ LİDERLER SÜREKLİ EKRANLARDA”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in her gün farklı bir tv kanalındaki açık oturumlarda boy göstermesine değinen Er, “Diğer muhalif siyasi parti liderleri ana akım medyada kendilerini ifade edecek kanalları bulmakta zorlanırken, belli siyasi liderlerin sürekli ekranlarda olmasına şaşırdığımız kadar bu liderlerin tamamen kurguya ve hayale dayalı söylemlerinin de Düzce siyasetine taşınmasını son derece manasız bulduğumuzu ifade etmek isteriz” cümlelerini aktardı.

“PERİNÇEK TOPLADIĞI İMZA KADAR OY ALAMADI, MİLLET CEVABINI VERDİ”

Perinçek’in 2018’deki Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde 100 bin imza toplayarak aday olup ancak seçimde 98 bin oy olmasına atıfta bulunan Er, “Bu çerçevede en büyük tesellimiz 100.000 imza ile cumhurbaşkanlığına aday olan ama seçimde topladığı imza kadar dahi oy alamayan ilgili siyasi anlayışın büyük milletimiz nazarında gerekli cevabı almış olmasıdır.

“GÖSTERDİĞİMİZ ÖZENİ DİĞER PARTİLERDEN DE BEKLİYORUZ”

Biz ise, İyi Partililer olarak, Düzce menfaatlerini her zaman ön planda tutarak, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne saygı gösteren tüm siyasi partilere ve liderlerine gerekli saygıyı göstermeye ve söylemlerimizde dikkatli davranmaya devam edeceğiz. Aynı özeni muhataplarımızdan da beklemek en temel ve doğal hakkımızdır” görüşlerine yer verdi.