Düzce’nin verimli tarım arazilerindeki üretim potansiyeline yönelik çalışmalar yapan ve daha önce de İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Ağaç ve Peyzaj A.Ş. ile Düzce’nin peyzaj bitkileri üretim merkezi olması için proje başlatan İYİ Parti Düzce Teşkilatı yeni projede de Bolu Belediyesi ile protokol imzalamıştı.

Düzceli üreticilerin Bolu Belediyesi ile sözleşme yaparak alım ve fiyat garantisi ile üretim yapması ve ürünlerini Bolu Belediyesi iştiraklerine pazar aramadan satması amaçlanan projede bilgilendirme çalışmalarına geçildi.

İYİ Parti Düzce Teşkilatları, Bolu Belediyesi yetkililerini partinin il binasında üreticiler ile bir araya getirerek, detaylar hakkında fikir alışverişinde bulunulmasını sağladı. Böylece projeye dahil olacak üreticiler, ürünler ve satış süreciyle ilgili detaylar belli olmaya başladı. Bolu Belediyesi Proje Sorumluları İlknur Özkök ve Bahadır Acar üreticilere projenin ayrıntıları hakkında bilgi verdi.

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, “Proje kapsamında çok hızlı bir şekilde üretime geçilerek, pilot uygulamalarla, yüksek montajda üretim ve alım garantili olarak kentin iktisadi kalkınmasına ciddi katkısı olacak.  Üretilecek ürün çeşitleri ve şartları,  üreticiler ile bir araya gelinerek kendilerine anlatılacak.  Teşkilat mensuplarımızla birlikte, köy ziyaretlerimizde bu proje ile ilgili bilgi verip, üreticilere konuyu anlatıyoruz.” dedi.

Yakın zamanda pilot üretimin başlayacağını aktaran Er, “Önümüzdeki günlerde proje için pilot üreticiler belirlenecek. Bu gün ilk somut adımımızı attık, şehrimize ve üreticilerimize hayırlı olsun. Bu vesile ile Bolu Belediye Başkanı Sayın Tanju Özcan’a bizlere duyduğu güven için tekrar teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.