İYİ Parti teşkilatları, Marmara Depremi’nin yıl dönümünde anma programı için Anıtpark’ta bir araya geldi. İYİ Parti Gençlik Kolları Düzce İl Başkanlığı ile Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen programda, depremin yaşandığı saat 03:02’de deprem şehitleri dualarla anıldı.

Gençlik Kolları Başkanı Dilara Kefeli, yaptığı açıklamada, “22 yıl önce 17 Ağustos 1999'da, saat 3.02'de, 7.4 şiddetinde gerçekleşen depremde kimimiz annesini, babasını; kimimiz kardeşini, arkadaşını, dostunu kaybetti. Yaralılarımız vardı, yaralarımız vardı. Bir de bunun yanında sarılmayacak yaralar vardı. 22 yıl önce bugün yaşanan kargaşa, koşturma, yaşadığımız duygular, duyduğumuz feryatlar hala dün gibi aklımızda. Ne yaşadığımız acıyı ne kayıplarımızı unuttuk ve bundan sonra da unutmamız mümkün değil. 22 yıl sonra bugün yangınlar ve sel felaketiyle savaşan ülkemde benzer acıları yeniden yaşıyoruz. Bugün kaybettiğimiz tüm canları huzurunuzda anarken vefat edenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.” dedi.

“Doğal afetler nedenleri ve sonuçları ile insanlar için bir kader değildir”

Diğer taraftan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er de 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, yaşanan felakette hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Er, mesajında şunları kaydetti: “Doğal afetler adı üzerinde doğa olayıdır. Ama nedenleri ve sonuçları ile insanlar için bir kader değildir. Düzce’de 17 Ağustos tarihinde 270 kişi hayatını kaybetmiş, binlerce insan sakat kalmış, 3 bin 132 konut ve 692 işyeri tamamen yıkılmıştır. Özellikle bölgemizin deprem kuşağı üzerinde olması, depremle yaşamayı öğrenmemizi ve her an hazırlıklı olmamızı gerektirmektedir. ‘Deprem öldürmez, bina öldürür' gerçeğini şiar edinerek şehrimizi geleceğe hazırlamalıyız. Canımızın, malımızın ve binalarımızın güvenliği için plansız ve kaçak yapılaşmadan kaçınmalı, deprem yönetmeliğine uygun hareket etmeliyiz.”

Depremin değil, alınmayan önlemlerin büyük acılar yaşattığına dikkat çeken Er, “17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, böyle bir felaketin bir daha yaşanmaması temennisiyle, depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum.” ifadesini kullandı.