Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi, İstihbarat Dairesi, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi ve Siber Suçlarla Mücadele Dairesi tarafından kitaplaştırılan 328 sayfalık FETÖ/PDY SÖZLÜĞÜ”nde, FETÖ’nün Türkiye’yi 5’e böldüğü coğrafi yapılanma haritalarının yanı sıra, Öğrenci Yapılanması, Emniyet ve TSK Mahrem Yapılanması şemaları da yer alıyor.
 



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘Önsöz’ü, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın ‘Takdim’ yazıları ile başlayan kitapta, FETÖ elebaşının örgüt üyelerinden anlamını ezberlemelerini istediği 300 kelime ve anlamları da verildi. FETÖ Sözlüğü’nden bazı kelimeleri sizin için seçtik.
 
 
A KATI: Örgütün Emniyet Teşkilatı mahrem yapılanması.
 
ARIZA MESULÜ: Herhangi bir sebepten ötürü örgütten uzaklaşan, örgüt ile irtibatı zayıflayan veya tamamen kopan, ayrılan örgüt mensubunun tekrar örgütle irtibatını sağlamakla görevli örgüt üyesi.
 
ÂLİM ZAT: Örgüt elebaşı Gülen’e verilen kod isimlerden
 
AMERİKA ÖŞRÜ: Bizzat Türkiye’de bulunan örgüt mensupları tarafından toplanan himmet gelirleri ve örgütün diğer finansal kaynaklarından örgüt elebaşı Fetullah Gülen’e ayrılan pay.
 
BAHÇIVAN/BAHÇEVAN: Örgüte her türlü örgüt mensubunu yetiştirmek üzere örgüt tarafından görevlendirilen şahıslar için bizzat örgüt elebaşı Fetullah Gülen tarafından kullanılan bir tabir.
 
BAŞHEKİM: Örgüt tarafından MİT müsteşarına/başkanına verilen isim.

BEYAZ RENK: Örgütte TSK mahrem yapılanmasında Deniz Kuvvetleri personeli olan örgüt mensupları “Beyaz” olarak da adlandırılıyor.
 
ÇİÇEK: Örgüt mensuplarının dinleme cihazına (böcek) verdikleri isim.
 
DİNOZOR EVİ:
 Örgütün hâkim/savcı hazırlık evleri yapılanmasında kullanılan bir tabir.
 
GRİ DOSYA: Örgütün TSK mahrem yapılanmasında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde gerçekleştirilen fişlemelerde kullanılan bir arşivleme sistemi.
 
KUTSAL HOCA PAYI: FETÖ içerisinde toplanan himmet vb paraların il imamları aracılığıyla örgüt elebaşı Fetullah Gülen’e gönderilmek üzere ayrılan kısmına verilen isim.
 
PIRLANTA: Örgüt elebaşının yazdığı kitaplara verilen isim.
 
TOPRAK: TSK mahrem yapılanmasında Kara Kuvvetleri’ne verilen kod.