Düzce Belediyesince Çay Mahallesinin girişinde eski otogar kavşağı olarak bilinen mevkide yapılan ‘Rabia Heykeli’ne MHP tepki gösterdi. Parti binasında basının karşına geçen İl Başkanı Ümit Yılmaz ve Merkez İlçe Başkanı Ömer Albayrak siyasi bir partinin tüzüğünde yer alan amblemin kamusal alana dikilmesine ateş püskürdü.

Derhal son verilmesi tarafımızdan talep edilmektedir

Siyasi bir partinin tüzüğüne girmiş, siyasi bir işaretin herkesin kullandığı kamusal alanda sergilendiği heykelin kendilerini ve Düzce kamuoyunu oldukça rahatsız ettiğini ifade eden Yılmaz, “Kamusal alanda böyle bir siyasi amblemin kullanılması kamuoyunda ‘ülke acaba parti devleti haline mi getirilmek isteniyor?’ endişesi uyandırmaktadır. Ülkemizin birlik ve beraberliğe çok fazla ihtiyaç duyduğu bugünlerde AK Parti’ye oy vermeyen seçmenleri iğreti eden, halkta kamplaşma ve bölmeye sebep olacak bu tür eylemlere derhal son verilmesi tarafımızdan talep edilmektedir. Ayrıca Düzce’mizin bu kadar sorunu varken belediyenin halka hizmet etmesi gereken birçok konu varken Sayın Belediye Başkanının bu tür eylemleri yapması ne anlam ve ne maksat taşımaktadır? Sadece kendi siyasi ikbalini ve siyasi geleceğini garantiye almak için bu tür işlemler yapması hiçbir anlam ifade etmemektedir” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi adına başkanlık yaptığının bir tescili

Merkez İlçe Başkanı Ömer Albayrak ise Rabia Heykelinin Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in Adalet ve Kalkınma Partisi adına başkanlık yaptığının bir tescili olduğunu dile getirerek, “Sayın başkan kamuoyunda kendisiyle ilgili gündemde olan birtakım söylemleri bastırarak parti içerisinde kendine daha fazla destek sağlamak için mi, halka hizmet etmesi gereken parayla şehrimizin merkezine dikebilmektedir? Bu cüreti nereden almaktadır? Burası bir hukuk devleti ise herkesin eşit muamele görmesi gerekmektedir. Bununla ilgili kamu görevlilerini göreve davet ediyoruz” diye konuştu.

Siyasi parti amblemini devletin parasıyla şehrin meydanına dikebilmek ancak Keleş’in yapabileceği bir iştir

Belediye meclisinde konuyla ilgili önerge vereceklerini kaydeden Albayrak, sözlerini şöyle tamamladı:
 “Heykelin bir de maliyeti var. Siyasi parti amblemini devletin parasıyla şehrin meydanına dikebilmek ancak Keleş’in yapabileceği bir iştir. Bir hatırlatma yapmak istiyorum. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek Düzce’mizin damadıdır. Geçmişte heykellerle ilgili bir beyanatı vardır. Gökçek’e buradan sesleniyoruz. Kendisinin de ilgisini çekecek bir sanat eseri Düzce’de vardır.”

Haber:Y.SEVER