Düzce'de Ramazan ayı nedeniyle duraklama dönemine giren yerel siyaset , bayramın ardından yeniden hareket kazanacak.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde Merkez İlçe Kongresi'nde başlayan çekişmenin 5 ekim tarihinde Yığılca ilçesinde sürecek olan ilçe kongrelerinde devam etmesi bekleniyor. Çekişmelerin mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde gerek belediye başkanlarının gerek aday adaylarının durumunu belirlemesi nedeniyle çok boyutlu bir özellik de arz ediyor.

Daha şimdiden Cumayeri, Gölyaka, Yığılca, Düzce Merkez belediyelerinin başkanları önümüzdeki dönem için başkan adayı olduklarını açıkladılar bile.. Diğer Belediye Başkanlarından ise Nazmi Çiloğlu'nun aday olmayacağı kesin gibi.. Kaynaşlı, Çilimli ve Gümüşova'nın durumu ise henüz netlik kazanmadı.

Muhalefet partilerinde Kasım Sonu veya Aralık ayında adaylarını deklare etme eğilimi olsa bile aday adaylarının bayram sonrasında gerek yerel örgütler, gerekse genel merkezler nezdinde çalışmaları hızlanacak.

Ana Muhalefet Partisi CHP'de Akçakoca ve Yığılca için yerel örgütlerde düşünülen adaylar neredeyse kesinleşti. CHP il Teşkilatı büyük olasılıkla Akçakoca'dan Fikret Albayrak'ı, Yığılca'dan ise Bünyamin Şahin'i aday gösterecek. Adaylarını sır gibi saklayan Milliyetçi Hareket Partisi bile Gölyaka'da Murat Altundal'ın adaylığını deklare ederek çalışmasına meydan verdi. Muhalefet partilerinin temsilcilerinin Ramazan ayının ardından yolsuzluk iddialarına ilişkin açıklamalar yapması da bekleniyor.

Yine de kulisler, en büyük çekişmenin, Ak Parti'nin zirvesinde çekişme halindeki güç odaklarından birini belediye başkanının oluşturduğu varsayılan Düzce Merkez'de geçecek. Kulislerde İl Başkanlığı kongresi'nin seçimlerin ardına ertelenmesinin çekişmenin ertelendiği anlamına gelmeyeceği, tarafların sürekli inkar etmesine rağmen il başkanlığı ile başkan arasındaki gerilimin her fırsatta yeniden tırmanmasının beklenmesi gerektiği dile getiriliyor.