Düzce’yi sık ziyaret eden genel başkanlardan olan Türkiye Değişim Partisi Lideri Mustafa Sarıgül, bu sabah şehre geldi. Kalabalık bir partili grubu tarafından karşılanan Sarıgül’ün ilk durağı Konuralp oldu. Buradaki bir otelde düzenlenen kahvaltı organizasyonuna katılan Genel Başkan Mustafa Sarıgül, tüm katılımcılarla yakından ilgilendi.

“Halkımızın sabrı kalmadı”

Kahvaltı sonrası il yönetimi ile kameraların karşısına geçen Sarıgül, Düzce’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Özellikle hayat pahalılığı, art arda gelen zamlar halkımızın belini büktü. Halkın ve sokağın sesi olarak biz diyoruz ki ‘Ne seçim öncesi ne de seçim öncesi halkımızın sabrı kalmadı.’ Asgari ücret bir an önce açlık sınırının mutlaka üzerine çıkarılması lazım.

Asgari ücret, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre değil, pazar fiyatlarına göre arttırılmalıdır. Özellikle tarım ve taşımacılıkta kullanılan mazottan vergi alınmamalıdır. Tarıma çok büyük önem vermek lazım. Bu Türkiye Değişim Partisinin en önem verdiği konudur.”

“Hayat pahalılığını çözmek için tüm partiler birlikte hareket etmeli”

Siyasi partilerin özellikle hayat pahalılığını çözmek için TBMM’de ortak hareket etmesi çağrısında bulunan Sarıgül, sözlerine şöyle devam etti: “Bu nedenle tüm partileri birlikte hareket etmeye davet ediyorum. Ben ülkenin dört bir yanını geziyorum.

Bana ‘Bizim bildiğimizi bize anlatma!’ diyorlar. Bize ‘İktidara geldiğinizde ekonomi için ne yapacaksınız?’ diye soruyorlar. Ekonomiyi Kemal Derviş gibi adamlar çözemez, ekonomiyi Amerika’dan icazet alanlar çözemez, ekonomiyi bu halkın öz evlatları çözer.

“Yolsuzlukla, yoklukla, şatafatla mücadele edeceğiz”

Beton ekonomisinden üretim ekonomisine geçeceğiz. Yolsuzlukla, yoklukla, şatafatla mücadele edeceğiz. Düzce’de özellikle altını çiziyorum, Türkiye Değişim Partisi olarak ekonomik milliyetçiliği hayata geçireceğiz. Ekonomik milliyetçilik kapsamında 5T formülünü hayata geçireceğiz. Çiftçilerimize muhakkak alım garantisi vereceğiz.

Çiftçimiz ne üretiyorsa Türkiye Cumhuriyeti alacak.  Düzceli fındık üretiyor da, neden fındığı İtalyanlar alıp, fiyat belirliyor? Daha az ithalat yapacağız, daha çok ihracat yapacağız. Turizme önem vereceğiz, özellikle teknolojiye önem vereceğiz. Almanya’da Biontec aşısını bulan İki Türk. Biz o iki Türk’e kendi ülkelerinde fırsat verseydik, bu ülkede üretirlerdi. Bu da ülkemiz açısından büyük bir atılım olurdu.”

“AK Parti gidici, Türkiye Değişim Partisi kalıcıdır”

AK Parti iktidarının artık yorgun düştüğünü savunan Sargıül, “AK Parti Türkiye’nin sorunlarını çözmekten uzaklaştı. Yorulan bir iktidar var. Şunu söyleyeyim AK Parti gidici, Türkiye Değişim Partisi kalıcıdır. Ülkemizin içeride huzurlu, dışarıda da güçlü ve gururlu olmayı benimseyen bir partiyiz.” dedi.

Öncü TV’de yayına çıkacak

Düzce’de bir dizi temaslarda bulunacak olan Sarıgül, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, esnaflar ve vatandaşlarla bir araya gelecek. Sıkıntı ve talepleri dinleyip, partisinin iktidara gelmesi halinde her alanda yapmayı hedeflediği düzenlemeleri anlatacak. Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, ayrıca bu akşam Öncü TV’nin ‘Kitabın Ortasından’ programına konuk olacak. Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sorularını yanıtlayacak olan Sarıgül, Düzce programının detaylarını anlatacak.

Program, bu akşam saat 20:00’da ekranlara gelecek.