AK Parti Akçakoca Kadın Kolları'nda dün yaşanan toplu istifanın ardından konunun içinde yer alan bir isimden bugün açıklama geldi. Yerel seçimler öncesinde AK Parti Akçakoca İlçe Başkan adayı olan Burçin Sarıcan, konu Ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ak Parti Akçakoca Kadın Kollarının istifasını bana göre ilçe seçimleri ile bir alakası yoktur. İlçe kongresinde Kadın Kolları ilçe yönetiminde görev alan 5, il yönetiminde de görev alan bir 1 kadın kolları mensubuna kendilerine beraber çalışmak istediğimi ilettim ve onlarda bu teklifi kabnul ettiler ve yönetim kurulu listemde yer alarak benimle birlikte seçimlere girdiler. O süreçte verdikleri katkılar hiç şüpesiz tartışılmayacak kadar büyük olmuş ve sergiledikleri duruş ile seçim sürecine ketkıları da fevkalade değerlidir. Lakin kadın kolları başkanının ve diğer yönetim kurulu üyelerinin sürece katkıları ve iki ayda mesafeleri aynı düzeyde olmuş alenen beni desteklediklerini beyan etmemişler ve tarafsız tutumlarını seçim süreci boyunca korumuşlardır.” ifadelerine yer verdi.

“Birlik ve bareberlik korunmalıdır.”

Yapılan AK Parti Akçakoca İlçe Kongresini de değerlendiren Sarıcan, “ Hiç şüphesiz bunda benim Kadın Kolları Kurucu Başkanı sayın Ayfer Yılmaz'ın ve dönemin İlçe Başkanı sayın Dursun Çakır'ın tutumları büyük rol oynamıştır. Parti içinde yaşanan hiçbir sorun sayın Dursun Çakırın ilçe başkanlığı döneminde partiye zarar verecek düzeyde büyümemiş olgun ve de yürütülen akıllı siyası hamleler sayesinde beraberlik korunmuş ve birlikte çalışmanın güzel örnekleri sergilenmektedir. Şu dönemde de olması gereken birlik beraberliğin korunmasıdır. Burada taşın altına kim elini sokması gerekiyorsa o bu görevi yapmalıdır.” dedi.

“Zaman sağduluyu olunma zamanıdır.”

Sarıcan son olarak bütün parti üyelerine seslenerek “Seçimlerde taraf olunmasıyla ilgili bu istifaları ilişkilendirmek doğru olmayacağı gibi esasen seçimlerde taraf olmaması gereken insanların kendi lehlerinde taraf oldukları zaman da aynı hassasiyeti göstermeleri gerekenler bir gün insanlara reva görmedikleri demokrasinin kendilerine de lazım olacağını unutmamaları gerekir. Birlik ve beraberlik için adım atılması gereken zamanlar bu zamanlardır, kırgınlıkların bundan önce partiye yarar getirmediği ortadadır ve bundan sonra da getirmeyecektir. Zaman partideki tüm organların sağduyulu hareket etme zamanıdır.” şeklinde konuştu.