Düzce Belediye Meclisi yılın ve ocak ayının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Düzce Belediyesi Meclis Toplantı salonunda gerçekleştirilen Meclis toplantısında 15 gündem maddesi görüşüldü. Meclisin ilk gündem maddesi olan ve 1 yıl boyunca Düzce Belediyesi’nin 2022 yılı gelir ve giderleri ile hesap işlemlerini denetleyecek olan Denetim Komisyonu üye seçimi ile başladı. İlginç anların yaşandığı seçimlerde, 10 oy alarak komisyonun 5’inci üyesi seçilen CHP’li Kudret Taş, Belediye Yasası gereği, partisinin mecliste grubu bulunmadığı için üyelik hakkını, 9 oy alan ittifak ortağı İYİ Partili Erdoğan Kefeli’ye kaptırdı.

Denetim Kurulu Üyeliklerine, 21 oy alan AK Partili Meclis Üyesi Bayram Ali Kubilay, 21 oyla AK Partili Erdem Akalın, 19 oyla AK Partili Nurullah Yıldız, 13 oyla MHP’li Ayhan Cicü ve 9 oyla İYİ Partili Meclis Üyesi Erdoğan Kefeli seçildi.

Yapılan Denetim Kurulu Üyeliği seçimlerinin ardından, Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanlarına tanınacak olan “Ücretsiz Seyahat Hakkı” gündem maddesi meclis üyelerinin oylarına sunuldu.

Sağlık Çalışanlarına 30 Haziran 2022 yılına kadar tanınacak olan “Ücretsiz Seyahat Hakkı” mecliste grubu bulunan tüm siyasi parti meclis üyelerinin desteğini alarak, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Sağlık çalışanları, komisyondan gelecek karar doğrultusunda, bu hafta Perşembe günü yapılacak olan Ocak Ayı 2’inci Meclis Oturumunda kararın geçmesinin ardından, Düzce Belediyesi Ulaşım A.Ş’ye ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanabilecek.

HABER: Savaş ARI