AK Parti, sancılı geçen yerel seçimlerin ardından şimdi de İl Başkanlığı Kongresi'ne hazırlanıyor. Mayıs ayında yapılması düşünülen kongreye daha önce yaptığı açıklamalarda İl Başkanı Fevai Arslan yeniden aday olduğunu açıklamıştı. Kongre de aday olarak ismi konuşulan AK Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin ise İl Başkanlığı konusunda bugün ilk kez ÖNCÜ TV'ye açıklamalarda bulundu. Şahin, İl Başkanlığı konusunda genç ve dinamik bir kişinin görevi alması gerektiğini söyledi.

“İl Başkanlığı Milletvekilliğinden bile önemli.”

Yaptığı açıklamalarla İl Başkanlığına da göz kırpan Şahin, “Yerel seçimler sonucunda ciddi oranda oy kaybettik. Buradan da anlaşıldığı gibi İl Başkanlığı Milletvekilliğinden de önemli bir konumdadır. Çünkü İl Başkanı olarak ilçeler dahil bütün sorumluluk sizin üzerinizde oluyor. Fevai Başkan elinden geleni yapmıştır. Ama artık İl Başkanlığına genç ve dinamik birinin gelmesi gerekiyor. AK Parti'nin Bu işleri takip edebilecek, Düzce'nin sorunlarını çözebilecek bir İl Başkanı'na ihtiyacı var. İl Başkanlığı konusunda 15 gün içinde bir basın toplantısı yapmayı düşünüyorum. Bu toplantı da neler düşündüğümü anlatacağım.” şeklinde konuştu.

“Başbakanımızla görüşmek için randevu istedik.”

Kaynaşlı'da bir kez daha seçimi kazanmanın gururu içinde olduklarını da belirten Şahin, “Başbakanımız Düzce mitingine geldiği zaman kendisine Kaynaşlı'da güzel karşıladık. Başbakanımızın da Kaynaşlı'da seçimleri kazanacağımıza şüphesi yoktu. Şimdi Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz ve ilçe teşkilatı ile birlikte Kaynaşlı'ya ödenek sağlanması için Başbakanımızla görüşmeyi düşünüyoruz. Kendisine Kaynaşlı'nın durumu ile ilgili bilgi vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Belediyeyi 5 milyon TL'ye yakın bir borçla aldık.”

Kaynaşlı Belediye Başkanlığını kazandıktan sonra özellikle su ve doğalgaz çalışmalarına ara vermeden başladıklarını ve bu sorunların bu yıl içinde çözüleceğini de belirten Başkan Şahin, “5 yıl içinde elimizden geldiğince Kaynaşlı'nın sorunlarını çözmeye çalışacağız. Biz Kaynaşlı Belediyesi'ni 5 milyon TL'ye yakın bir borçla aldık. Bu borcun ödenmesi içinde elimizden geleni yapacağız. Bu borç, bizim Kaynaşlı'ya hizmet götürmemiz için hiçbir zaman engel teşkil etmeyecektir.” dedi.