Yerel seçimlere az bir süre kala ortaya çıkan ve bu zamana kadar kamuoyunu meşgul eden AK Parti Kaynaşlı İlçe Başkanının kim olduğu konusu bugün yeni bir boyut kazandı. Konunun muhatabı olan İlçe Başkanı Birol Şahin, yaptığı açıklamalarda görevinin başında olduğunu ifade etti. Son olarak AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan bir açıklama yapmış ve Kaynaşlı İlçe Başkanının Erol Bayraktar olduğunu açıklamıştı. Şahin ise Genel Merkez'den kendisine bu yönde bir karar gelmediğini ve hala Kaynaşlı İlçe Başkanının kendisi olduğunu savundu.

“Ben koltuğa zincirle bağlanmadım.”

İlçe Başkanlığı konusunda bu zamana kadar yapılan açıklamalara değinen Şahin, “Düzce kamuoyu tamamen İlçe Başkanı o mu bu mu tartışmasına kitlendi. Şunu açıkça söylüyorum. Ben bu koltuğa zincirle bağlanmadım. Silah zoruyla bu görevde bulunmuyorum. Seçim yapılsın, ismi geçen Erol Bayraktar seçimi kazansın, anlından öper görevi kendisine teslim ederim. Ama bu şekilde zorlamayla görevi kimseye bırakmam. Seçim yapılsın, seçimi kazansın, gelsin o zaman koltuğa otursun. Bende seve seve kendisine görevi bırakırım.” ifadelerini kullandı.

“Bana bu konuda hiçbir belge gelmedi.”

Erol Bayraktar'ın Kaynaşlı İlçe Başkanı olduğuna dair konuşmaların yapıldığını ama bu konuda kendisine hiçbir belge gelmediğini de belirten Şahin, “Bana Bayraktar'ın İlçe Başkanı olduğuna dair Genel Merkez'den hiçbir belge gelmedi. Bu konuşulanlar sadece lafta kalan konuşmalardır. Bu açıklamayı yapan kişiler, bizim Kaynaşlı'da seçimi kazanmamızdan bile rahatsız oldular.” şeklinde konuştu.

“Sert kayaya çarptılar.”

Kendisinin İlçe Başkanlığından düştüğüne yönelik yapılan açıklamaları da sert bir dille eleştiren Şahin, “Pazartesi Genel Merkez'den randevu aldım ve bu konuyu görüşmek için Ankara'ya gideceğim .Resmen şeytan üçgeni arasında kaldım. Ama bu konuyu devamlı gündeme getiren arkadaşlara sesleniyorum. Sert kayaya çarptılar. Benimle uğraşmasınlar. Zaten benimle uğraşmaya o insanları gücü yetmez. Çok konuşmak istiyorlarsa kendilerine hodri meydan diyorum. Birlikte televizyon programına çıkalım ve bu konuyu konuşalım. Ben görevimin başındayım.” dedi.