Adeta Düzce Belediyesi’nin sözcüsü gibi paylaşımlar yapması ile dikkatleri üzerine çeken ve geçtiğimiz günlerde savcılığa yapılan şikayetle “fake” yani sahte olduğu ortaya çıkan ‘Sibel Canan Gündüz’ isimli facebook hesabı Düzce gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Düzce İyi Parti Teşkilatı tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında söz konusu sahte hesap üzerinden Düzce Belediyesi yönetimine ‘Kamuoyunu aydınlatın’ çağrısı yapıldı.

Açıklamada, İyi Parti Düzce Teşkilatı olarak ilgili kurum ve kişilerce cevaplandırılmak üzere şu sorular sıralandı?


1- Bahsi geçen basın organında habere konu olan sahte resim ve isimle açılan fake hesap iddia edildiği üzere kent kadın konseyinde görevli ve aynı zamanda bir kaç ay önce belediyeye ait bir şirkette de işe alındığı iddia edilen hanımefendiye mi aittir. Belediyenin ve ilgili hanımefendinin basında çıkan haberle alakalı tavrı ve yorumu ne olacaktır?


2- Bu sahte hesaplarla muhalefet başta olmak üzere kentimizin birçok kişi ve kurumuna ağır hakaret ve ithamlarda bulunduğu iddia edilen habere konu hanımefendi belediyeye işe alınarak ödüllendirilmiş midir veya daha fazla iftira ve hakaret edilmesi bu yolla teşvik mi edilmiştir?

Hanımefendinin işe alınmasında belediye insan kaynakları sorumlusunun ve işe alındığı iddia edilen şirketin yönetim kurulu üyelerinden herhangi biri hangi saik ile hareket etmiştir?

Düzce’de yaşayan insanlara hakaret etmek veya iftira atmak Düzce Belediyesi şirketlerinde işe alımda belirleyici bir kriter haline mi gelmiştir? Sürekli hakaret, iftira ve kişilik haklarına saldırının devamlılığı  Düzce Belediyesinde işe başlamak için öncelikli bir referans mıdır?
 

3- Bunca liyakat sahibi genç insanımız işsizlik sorunu yaşarken habere konu olan ilgili hanımefendinin belediye iştirakinde bir kaç ay önce işe alınması talimatını kim vermiştir, referansı kimdir?

4- İlgili haberin sonucunda bahse konu hanımefendinin ve diğer trollerin de belediye ile ilişkisinin hukuki tespiti durumunda belediye nasıl bir tutum almayı planlamaktadır
 

5- Yine ilgili habere atfen kent konseyi başkanı ve kent kadın konseyi başkanı ne yapmayı planlamaktadır?

6- Bu tür troll hesablardan kaç tanesinin belediye ve belediyeye ait şirketlerde çalıştığı iddia edilen kişilerle ilişkisi vardır? Bu garabetin ispatı halinde belediye sorumlu tavır alarak ilgili kişiler ile alakalı bir çalışma yapılacak mıdır? Yoksa bu güruh Düzce’de beslenmeye ve teşvik edilmeye devam edecek midir?”