Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile CHP'li Mahmut Tanal yine karşı karşıya... Geçmişte birbirlerine sert şekilde yüklenen ve adliye koridorlarına taşınan atışmalarda, Tanal'ın zeytin dalı uzatması ile sulh sağlanmıştı. Ancak şu günlerde Düzce'deki bir okulun basketbol takımının yaşadığı öne sürülen sıkıntılar üzerinden yine Düzce Belediyesi'ni hedef alan CHP'nin Düzce'den sorumlu İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın TBMM’de yaptığı konuşma yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

İki bakana seslendi

Tanal, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, "Düzce TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun çok başarılı bir basketbol takımı var. Okul maçlarında Düzce il birincisi oldular. Bölge şampiyonasında Bolu’yu mağlup ettiler. Yerel lig için 8-12 Şubat’ta Kırklareli’ne, okul maçları için 21-25 Şubat’ta Bartın’a gitmeleri gerekiyor. Lakin öğrencilerin ulaşım, konaklama ve yemek gibi giderler için yeterli paraları yok. Veliler kendi aralarında para topladı, yetmiyor. Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün öğrenci başına yol+3 öğün yemek+kalacak yer için günlük belirlediği 62 TL, derde derman olmuyor. Bu yavrularımızın hayallerini yıkmayın. Gençlerimize sahip çıkın. Gençlik ve Spor Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı’ndan çocuklarımızın ihtiyaçlarını giderilmesini talep ediyorum.” diye konuştu.

Düzce Belediyesi’ni hedef aldı: Maça gönderemeyecek kadar aciz misiniz?

Tanal bu konuşmanın ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlardaysa Düzce Belediyesi’ni hedef aldı.

Vekil Tanal paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

“Veliler, Kırklareli ve Bartın’a maça giderken otobüs tahsis edilmesi talebiyle Düzce Belediyesi’nin kapısını çaldı. Belediye yetkililerinin telefonla dönüş yaptığı bilgisini edindik. Düzce Belediyesi yetkilileri, “4 tane aracımız var. Siz 5’inci başvuransınız. Bu yüzden size araç veremiyoruz” cevabını vermiş. Şaka gibi! Düzce Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı gereği başarılı bir okul takımına araç tahsis edemiyor mu? Düzce Belediyesi, Düzce Valiliği, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, diğer kurumlar, ne yani TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu basketbol takımını Kırklareli’ne, Bartın’a maça gönderemeyecek kadar aciz misiniz? Geleceğimizin teminatı olan bu yavrularımızdan 4’ü, Milli Takım seçmelerine girecek. Yarın öbür gün gelip “Gururumuzsunuz!” diyerek fotoğraf çektirirsiniz! Okul takımının fotoğraf çektiği spor salonunda asılı bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun fotoğrafının üst tarafında “Güçlü Türkiye İçin” sloganı yazılı. Söz değil, icraat gerek. O zaman Güçlü Türkiye’nin gereğini yapın ve Düzce TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu basketbol takımına sahip çıkın. Araç tahsis edin ki yavrularımız Kırklareli ve Bartın’daki maçlara çıksın. Çocuklarımızın hayallerini yıkmayın, onlara sahip çıkın!"

Özlü sessiz kalmadı: Düzce'nin üstünden düş artık

Öğrencilere gereken desteğin verilmediği eleştirisine sessiz kalmayan Başkan Özlü ise Tanal'a  şu şekilde yanıt verdi:

"Mahmut Bey sen gerçekten bu çocuklara araç verilmesini istesen benim cep telefonum sende var. İstediğin zaman arıyorsun ya, bunda da beni arar söylerdin. Hatırla, sana hakaret davası açtığımda kendin için aradın, rica ettin ben de seni kırmayıp davamı geri çektim. Senin amacın bu çocuklara yardım etmek değil, fitne, fesat ve kargaşa çıkarmak. iyi niyetli olmadığın o kadar belli ki... Düşük profilli siyaset yapmayı bırak artık. Bizden de uzak dur, Düzce’nin üstünden düş artık."

Şimdi gözler söz konusu tartışmada düğümü çözecek olan okul takımından sorumlu idare ve antrenörlerde...