CHP Düzce 1.Sıra Milletvekili Adayı Zafer Teber ile 2.Sıra Adayı İlknur Başak Tütüncü 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili seçimleri için son günlere girildiği şu zamanlarda çalışmalarına devam ediyor.

Adaylar bu kapsamda Düzce Kuzey Kafkas Kültür Derneği ve yönetim kurulu üyelerine dernek binasında 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri hakkında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.  Seçimler öncesinde kendilerine destek isteyen adaylar seçmenlere, Kafkas kültürüne ve Çerkezlere olan sevgisinden bahsederek, kendileri ve partilerinin genel seçimlerde yapabileceklerini anlattı.



Teber’den Engin Özkoç’a Destek
CHP Düzce 1. Sıra Milletvekili Adayı Zafer Teber, Sakarya iline bağlı Balballı Köyü’nde Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya Milletvekili Adayı Tanıtım programına katılarak Engin Özkoç’a destek oldu. Tek teker sahneye davet edilen CHP’nin Sakarya Milletvekili Adayları Engin Özkoç, Gözde Nur Yıldız, Aytül Uşaklıgil, Mehmet Derya Bağdat, Elif Yar, Mehmet Selçuk kendilerini tanıtarak projelerini anlattılar.



“Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi diye bir sisteme biraz da hileyle hurdayla geçtik”
Sakarya’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek adaylara her zaman destek olduğunu ifade eden Teber yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Ben komşu ilin milletvekili olarak sizlere bir uyarıda bulunmak istiyorum. Bu tarihi bir uyarıdır. Lütfen bu söyleyeceğim şeyi dikkate almanızı istiyorum. 1876 yılından bu yana yani ilk meclisten bu yana en kritik dönemimize girdik. Bu kritiklik neden? İlk defa adını sanını bir sene önce yaptığımız referandumla duyduğumuz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi diye bir sisteme biraz da hileyle hurdayla geçtik. Onun ilk seçimini yapacağız. Bizler 1. Meşrutiyetten bu yana demokrasiyi ite kaka yürütmeye çalışıyoruz. Burada en önemli ayrıntı bana göre demokrasiyle tek adam rejimi arasında ki bir seçime gidiyoruz arkadaşlar. Demokrasiyi mi seçeceğiz yoksa tek adamı mı seçeceğiz?  Tek adam rejimlerinin Avrupa’da üstelik bu gelir seviyesindeyken Avrupa’yı ne hale getirdiğini yaşadık. Hitler gibi bir adam çıktı ve bütün Avrupa’yı yaktı. Çok dikkatli olmamız lazım. Bizde de bir gece yatıp ertesi gün kalktığımızda sınavları iptal ettim dediler. Başka bir zamanda gece saat 01.00’de meclisi topladılar gece saat 03.00’de Katar’a 5 bin asker gönderme kararı aldılar. Yarın, bugün belki Recep Tayyip Erdoğan üzerinden tek başına düşünmememiz gerekiyor bunu. Yarın oraya öyle biri gelir ki bu kadar büyük yetkilerle gerçekten de şaşırabilir.”



“Mevcut milletvekilleri kürsüde sadece 11 dakika konuşmuşlar”
Düzce Milletvekillerini eleştirerek devam eden Teber şunları kaydetti:

“24. Dönemde Düzce milletvekilleri bir sefer kürsüye çıkıp konuşmamışlar. Ben bunları raporlarını aldım televizyonlardan yayınladım ve bir Allah’ın kulu itiraz etmedi. Şu anda bir bakanımız var. Düzce ile ilgili olarak mevcut milletvekilleri sadece 11 dakika konuşmuşlar. 11 dakikayla Düzce bu kadar düzelebiliyor. Dolayısıyla Engin bey gibi çalışkan ve kürsüden inmeden çalışabilecek, ilkeli, omurgalı,  vizyon sahibi milletvekillerini seçeceksiniz.”

Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya Milletvekili Aday tanıtım programı vekil adayları ile birlikte çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.


Haber: Ö.YILMAZ