CHP’nin İl Başkanı Zekeriya Tozan’a saldıranların arkasında hangi partilerin olduğunu araştırmasına yönelik meclise sunduğu önerge, mecliste Ak Parti Düzce Milletvekilleri ile CHP’li milletvekilleri arasında gergin dakikalar yaşanmasına neden oldu. AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü, saldırganların siyasi geçmişine ve Ak Partililerin saldırıya tepki göstermediği iddialarını dair konuştu.

Özlü, “ Bu grup önerisini dinledim. Neresinden tutsak, baksak bilemiyorum. Kökten ve tamamen yanlıştır. Diyorlar ki kınama gelmedi. Saldırı olduktan sonra ben bizzat aradım. Aynı şekilde İl Başkanımız, Fevai Bey ve Ayşe Hanım, Belediye Başkanımız da aradı. Konunun kınanmadı noktası gelmesi doğrusu çok yanlıştır. Basın da burada kınadığımıza dair örnekler var” dedi.

Saldırganlarından Biri CHP’li Diğeri DSP’li

AK Parti Düzce Milletvekili Dr. Faruk Özlü, CHP’nin önerge öncesinde dersine çalışmadığını belirterek, “ Bu önergede geçen olay şu anda mahkeme sürecinde işlem görüyor. 3 kişi tarafından saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırıyı yapanların kimler olduğunu araştırdık. Bizimle ilgisi var mı diye baktık. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının siyasi partilere yönelik sorgulaması var. Girip baksaydınız bu saldırı yapanlardan birisinin CHP üyesi olduğunu görecektiniz. Cihan Cengiz, CHP Düzce Merkez teşkilatı aktif üyesi yazıyor. Saldırıyı yapan diğer kişi Raşit Arslanaydın, DSP Düzce Gümüşova teşkilatı aktif üyesidir. Belgeler buradadır. 20’den fazla kişinin imzası var önergenizde ancak girip bakmıyorsunuz” diye konuştu.

Tozan’ın Ak Parti Belediye Meclis Üyesi olmak için aday adaylığı bulunuyor

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan hakkında kürsüde bir iddiada bulunan Özlü, “Saldırıya uğrayan CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’ın Ak Parti Belediye Meclis Üyesi olmak için aday adaylığı bulunuyor. Fakat Tozan’ın üyeliği kabul edilmediği görülüyor.” çıkışında bulundu.

Bu önerge, bireysel bir olaydan siyasi rant devşirme hareketidir

Osmanlı Ocakları ve benzeri yapıların AK Parti ile hiçbir ilgisi olmadığını kaydeden Özlü,  “Osmanlı Ocaklarının ve benzer yapıların partimizle hiçbir ilgisi olmadığı Başbakanlık genelgelerinde sunulmuştur. Sanıklardan birisinin avukatının AK Parti İl yönetiminde diye söylediniz. Bundan 3 yıl önce sanıklardan bir tanesinin boşanma davasına bakmış. Bu dava ile ne alakası var? Sizin genel başkanınız patlayan bombaların tek sorumlusu olarak hedef göstermesi insanları tahrik eden eylemler değildir. Siz kendinize bakın. Bu önerge, bireysel bir olaydan siyasi rant devşirme hareketidir. Önergenin tutulur bir tarafı yok. Baştan aşağı bir safsatadan ibarettir.” ifadelerinde bulundu.

Özcan: “Tozan’ın AKP’ye adaylık başvurusu yapan kendi değil, bacanağıdır”

Özlü’nün saldırganların siyasi kimliği ile ilgili açıklamalarının ardından söz alan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, iddiaları çok sert bir dille yanıtladı. “Hayatımda dinlediğim en utanç verici ve içerisinde birçok yalan olan konuşmalardan birisini dinledim. CHP ile bağlantısı olduğu söylenen sanığın kayıtlarına baktık. Utanç verici faaliyetleri dolasıyla partiyle ilişiği kesildiğini gördük. Bundan haberiniz dahi yok. Sayın Tozan’ın başkanlığı ilk dönemi değil, bundan 6 yıl önce de il başkanıydı. AKP’ye adaylık başvurusu yapan kendi değil, bacanağıdır. Biz diğer sanıkların hangi partiye ait olduğunu araştırmadık. Ayıptır, günahtır. Sanki bu utanç verici konuyu sahiplenici konuşmalarla konuyu başka yerlere çekmeye çalışıyorsunuz. Bu saldırıyı yapan hangi partiden olursa olsun, bunlar insan değil. Neyine sahip çıkıyorsunuz. Siz bu konunun araştırılmasını niye istemiyorsunuz? Bu konu araştırılırsa altından AKP çıkar, AKP’nin yöneticileri çıkar belki de bazı belediye başkanları çıkar diye korkuyorsunuz. Bu korkuyla yüzleşeceksiniz. Burada yaptığınız şu konuşmadan sonra olayın iç yüzü ortaya çıktığı zaman utanç duyacaksınız. Yüzünüz kızaracak.”

Özel: “Keleş, Tozan’ı Ak Parti’ye tavsiye etti”

Özlü’nün Tozan’a ‘AK Parti’den Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığı oldu’ açıklamasına karşılık olarak CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş için bir açıklama yaptı. Özel Keleş’in, Tozan’ı Ak Parti’ye belediye başkanı adayı olarak partiye tavsiye ettiğini söyledi. Özel, “Bize sunulan iki belgenin de sorgu günü bugündür. İki beldede hem Cihan Cengiz,  hem de Raşit Arslanaydın’ın üyelik dönemi 2009 dönemidir ve partiyle ilişiği kesilmiştir. İl Başkanımız Sayın Tozan bize telefon açtı. Dedi ki “Bir dönem ara veren mevcut Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, benim CHP’de siyaset yapmadığım dönemde üyesi olmadığım bir partiye ‘beni iyi bir belediye başkanı adayıdır’ diye teklif ettiğini, ben bundan haberdar olur olmaz. Kendisine gösterdiğim tepkiden sonra bu geri çekildi.” İfadelerini kullandı. Şuandaki AKP’li Düzce Belediye Başkanı Keleş, bilinçli olarak partisine aday olarak önermiş ancak kendisi kabul etmemiştir. Bu iftira içinde sizi kınıyoruz.”

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da Özlü’den sonra kürsüye gelerek, “ Bu parlamentonun meselesi değildir. Bu CHP’nin iç meselesidir. Niçin CHP’li olan arkadaşlar böyle bir şey gerçekleştirmiş ona bakmalısınız. Adli olan zaten yapılıyor. Parlamento soruşturma komisyonu yapıp ne yapacak. Lütfen bunu CHP olarak içinizde araştırıp gün ışığına çıkartın” diye konuştu.

CHP’nin verdiği önerge ise kabul edilmedi.

Haber:Y.SEVER